Coronavirus: Germania renunţă la planul ce viza relaxarea regulilor de carantină

Coronavirus: Germania renunţă la planul ce viza relaxarea regulilor de carantină

Germania a decis în cele din urmă să nu renunţe deocamdată la carantina obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii din această ţară, care şi-a schimbat astfel radical punctul de vedere din cauza îngrijorărilor potrivit cărora anularea normelor de carantină ar putea să ducă la un număr mai mare de infectări, informează Reuters.

"Noul coronavirus nu este o răceală. De aceea trebuie să continuăm cu izolarea după infectare", a declarat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, într-un mesaj pe Twitter, în care a recunoscut totodată că a comis o greşeală atunci când a sugerat că Germania ar trebui să renunţe la carantina obligatorie.

În virtutea reglementărilor existente, germanii diagnosticaţi cu COVID-19 trebuie să intre în carantină obligatorie pentru cel puţin şapte zile. Ministrul Lauterbach a sugerat săptămâna trecută modificarea acestei dispoziţii şi transformarea ei într-o perioadă de autoizolare voluntară de cinci zile, urmată de recomandarea efectuării unui test COVID-19 la încheierea acelei perioade.

Ideea de a anula carantina obligatorie, cu excepţia angajaţilor din sectorul medical, a apărut în Germania după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou în ultimele săptămâni, afectând personalul disponibil în spitale şi pe cel din multe alte locuri de muncă.

Numărul zilnic al infectărilor a scăzut însă în ultima săptămână, iar 214.985 de cazuri noi au fost raportate miercuri, cu aproximativ 20% mai puţine decât în urmă cu o săptămână. De la începutul pandemiei, Germania a raportat peste 22 de milioane de infectări şi 130.708 de decese asociate COVID-19.

Autorităţile din Germania au purtat discuţii despre posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie, însă sprijinul pentru această idee s-a diminuat tot mai mult după apariţia variantei Omicron, care a determinat mai puţine cazuri grave. Conform estimărilor actuale, doar persoanele de peste 60 de ani vor fi obligate să se vaccineze împotriva COVID-19 începând din octombrie 2022. AGERPRES


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…