Coronavirus: Coreea de Sud reintroduce carantina pentru turişti după detectarea variantei Omicron în ţară
Coreea de Sud a anunţat joi reintroducerea carantinei obligatorii pentru turiştii veniţi din străinătate, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, după ce s-a confirmat depistarea variantei Omicron în această ţară, afectată de asemenea de o creştere a contagierilor cu noul coronavirus, relatează EFE.
Măsura intră în vigoare din 3 decembrie şi se va aplica până în data de 16 decembrie.
Turiştii sud-coreeni sau rezidenţii străini care se întorc în ţară vor intra într-o carantină de 10 zile la domiciliul lor, iar cei care au viză de scurtă durată (pentru deplasările de afaceri) vor sta în carantină în locuri puse la dispoziţie de guvern.
Călătorii vor trebui să prezinte un test PCR negativ înainte de îmbarcare şi să efectueze alte două teste suplimentare pe teritoriul sud-coreean, după aterizare şi în cea de-a 9-a zi de carantină, a informat Agenţia pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor Infecţioase din Coreea (KDCA).
Sunt exceptaţi de la această măsură câţiva înalţi responsabili, funcţionari guvernamentali şi cei care participă la funeralii.
În perioada 3 - 16 decembrie sunt suspendate certificatele de scutire de la carantină eliberate pentru turiştii vaccinaţi.
Anunţul intervine după detectarea primelor cazuri cu varianta Omicron în ţară. Primele cinci contagieri confirmate sunt un cuplu, vaccinat cu schema completă, un prieten al acestora care a intrat în contact cu cei doi soţi după întoarcerea lor în ţară şi două femei care au călătorit recent în Nigeria.
Aceste măsuri vin într-un moment în care Coreea de Sud, care până acum a ţinut sub control pandemia (cu 457.000 de contagieri în total şi 3.700 de decese), a înregistrat cifre maxime de contagieri zilnice (între 3.000 şi 5.000) şi cazuri grave de COVID-19 după relaxarea restricţiilor.
Prin urmare există temerea ca aceste vechi măsuri, precum închiderea restaurantelor la ora 22:00 sau limitarea strictă a numărului de persoane la adunări, să fie din nou introduse.AGERPRES