Cornel Dinu, trist la 76 de ani. Previziuni sumbre pentru România: „Am ajuns să regret acel socialism din anii '70”

Cornel Dinu, trist la 76 de ani. Previziuni sumbre pentru România: „Am ajuns să regret acel socialism din anii '70”

Cornel Dinu a împlinit astăzi 76 de ani. Legenda fotbalului dinamovist parcurge momente delicate, pe care le-a expus într-o discuție cu gsp.ro.

Cornel Dinu aniversează astăzi 76 de ani de la naștere . Captură Youtube

Cornel Dinu aniversează astăzi 76 de ani de la naștere . Captură Youtube

”Eeeh, cu problemele mele medicale pe care încă nu pot să le rezolv, cu vârsta, cu sănătatea. Iar pe căldura asta nici nu-mi mai arde să ies din casă. Dar ceea ce mă supără cel mai mult este ceea ce se întâmplă cu poporul meu. E dramatic că am ajuns să regret acel socialism din anii '70, de la începutul anilor '80. Am pierdut, ca popor, suveranitatea, patriotismul, frica de Dumnezeu. Sunt multe de comentat, ce să mai vorbim? Tineretul... Tineretul este atras de manea, de decădere, de viața ușoară”, și-a început speech-ul Cornel Dinu, născut în 1948, anul în care lua ființă și clubul la care a făcut istorie.

Cornel Dinu: Un popor creștin a ajuns în haos total

”Mă dezamăgesc greutățile existenței din ziua de azi și anomaliile pe care le văd la tot pasul, încerc să rezist în fața lor... Mă supără și felul în care trăiesc românii. Sper doar să avem liniște în familie, să rezolvăm toate problemele ce vin și să facem să fie bine. Mă uit pentru că sunt un om ce trăiește în lumea reală. Și văd până unde ajunge nația mea în tentația răului . Mă doare că un popor creștin și echilibrat a ajuns în haos total”, a declarat Cornel Dinu pentru gsp.ro, după care a găsit și vinovații: ”clasa politică pusă pe căpătuială, plină de mediocrități”.

Legendarul dinamovist este speriat de tensiunea care domnește în întreaga lume: ”Doamne, unde s-a ajuns cu gradul de inconștiență?! Nu doar la noi sunt politicieni rupți de realitatea lumii. Se poate ajunge la ceva care nu mai poate fi schimbat. Se poate ajunge la acea concluzie, drastică: acest secol ori va fi creștin, ori se va ajunge la un război mondial și nu va mai fi deloc...

Alte declarații ale lui Cornel Dinu, peentru gsp.ro

*Familia de acum are cu totul alte preocupări decât educația . Iar educația din școli se adaugă decăderii în ceea ce privește credința. Nu mai există frica de a nu face lucruri rele, ceea ce este un mare pericol pentru societate.

* David Popovici, acest copil este o apariție surprinzătoare, natația noastră intrase într-o eclipsă totală, în condițiile în care sporturile de echipă de la noi au decăzut foarte mult. Mă gândesc aici la naționala de polo, dar mai sunt și alte exemple.

* Statul nu are niciun fel de grijă de a pune oameni competenți în fruntea sportului. Există o mică excepție, la canotaj, acolo e o oarecare tradiție.

* Am ajuns niște executanți într-o colonie impusă de afară, la cheremul comunității europene sau a aliatul nostru american. Cred că am greșit că nu ne-am menținut o relație bună cu toată lumea, că nu ne-am păstrat relațiile inclusiv cu China și, într-o oarecare măsură, cu Rusia.

454 de meciuri a evoluat Cornel Dinu în prima ligă pentru Dinamo, cele mai multe ale unui jucător în istoria clubului. ”Mister” a cucerit 6 titluri a cucerit ca jucător (1971, 1973, 1975, 1977, 1982, 1983) și două ca antrenor (2000, 2002), precum și 4 Cupe ale României, două ca jucător (1968, 1982) și două 2 ca antrenor (2000, 2001). Dinu a fost desemnat de 3 ori cel mai bun fotbalist al anului, în 1970, 1972, 1974.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit