Cornel Dinu a găsit „intrusul” de la Euro 2024. Cine crede că nu merită să joace pentru România

Cornel Dinu a găsit „intrusul” de la Euro 2024. Cine crede că nu merită să joace pentru România

Fostul mare fotbalist Cornel Dinu a vorbit despre actualul lot al României la Euro 2024, înaintea duelului din optimi cu Olanda. Dinamovistul a lăudat echipa națională - lucru rar întâlnit -, dar a aruncat o săgeată către George Pușcaș, considerând că atacantul nu are ce căuta la turneul final din Germania.

Cornl Dinu apreciază unitatea grupului României la Euro 2024. Foto Sportpictures

Cornl Dinu apreciază unitatea grupului României la Euro 2024. Foto Sportpictures

Printre remarcații lui Cornel Dinu sunt Nicolae Stanciu, Andrei Rațiu, Răzvan Marin și Marius Marin, dar și portarul Florin Niță: „Eu cred că rezultatul în sine s-a datorat unității echipei și unei anumite omogenități create în timp, în afară de portar, l-aș remarca pe Rațiu, i-aș remarca pe cei doi Marini, prestația de la primul joc pe care a avut-o Stanciu, și pozitiv surprinzătoare prestațiile în atac ale lui Ianis Hagi și a lui Drăguş.

George Pușcaș nu prea s-a întâlnit cu mingea la Euro 2024. Foto frf.ro

George Pușcaș nu prea s-a întâlnit cu mingea la Euro 2024. Foto frf.ro

Nu înțeleg de ce se mizează în continuare pe Pușcaș, care a făcut în finalul meciului un fault care era de roșu, în niciun caz de galben, și care nu contează în astfel de situații”, a declarat Cornel Dinu pentru Prima Sport. Nu este prima dată când fostul internațional își exprimă dezamăgirea față de atacantul naționalei. ”L-au băgat cu codițele de Ileana Cosânzeana ca în basm, să facă o minune. Nu poți să faci nimic cu el dacă nu are și cureaua lată. Eventual, să-l aduci în fața porții și poate să nimerească vreo minge pe-acolo”, a spus Cornel Dinu după meciul România - Israel 1-1, din calificările Euro 2024.

Cornel Dinu, mulțumit că avem o formulă de joc stabilă

Dinamovistul de 75 de ani a mai remarcat performanța tricolorilor din faza grupelor și stabilitatea din lotul echipei. „Naționala României a devenit o echipă cât de cât omogenă, cu o formulă de joc destul de stabilă, mângâiată și de șansa fără de care în fotbal nu poți să reușești și pe care o au anumiți antrenori . Una peste alta și-a meritat clar calificarea, iar rezultatul care a propulsat naționala României a fost neașteptatul 3-0 cu Ucraina”, a declarat Cornel Dinu.

România a câștigat grupa E de la Euro 2024, după 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia și 1-1 cu Slovacia. Naționala va juca în optimi cu Olanda pe 2 iulie, de la ora 19.00, la Munchen.

Euro 2024, tabloul optimilor

29 iunie (Berlin, 19.00): Elveția – Italia

29 iunie (Dortmund, 22.00): Germania – Danemarca

30 iunie (Gelsenkirchen, 19.00): Anglia – Slovacia

30 iunie (Koln, 22.00): Spania – Georgia

1 iulie (Frankfurt, 19.00): Franța – Belgia

1 iulie (Frankfurt, 22.00): Portugalia – Slovenia

2 iulie (Munchen, 19.00): România – Olanda

2 iulie (Leipzig, 22.00): Austria – Turcia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii