Corina Chiriac a lansat cartea autobiografică „Minuni trăite“. „Am trăit întâmplări care frizează imposibilul“

Corina Chiriac a lansat cartea autobiografică „Minuni trăite“. „Am trăit întâmplări care frizează imposibilul“

Cântăreața Corina Chiriac şi-a lansat, sâmbătă, la Muzeul Judeţean Ştefan cel Mare din Vaslui, volumul autobiografic „Minuni trăite“. Volumul a fost scris în pandemie, în 2020.

corina chiriac

Corina Chiriac a scris cartea în timpul pandemiei, în 2020 FOTO Arhivă

„Sunt foarte multe poveşti extraordinare care mi s-a părut că merită să rămână undeva într-o carte. Carte vă oferă într-adevăr o poveste lungă. Inclusiv domnul prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, căruia editorul i-a dat manuscrisul fără să ştiu eu, în ideea că îmi scrie o prefaţă, chiar şi dânsul a fost uluit de câteva întâmplări medicale pe care le-am trăit şi care frizează imposibilul. (...) Mi-a făcut mare plăcere şi mi-a făcut bine să stau opt luni în casă, din martie 2020 până în noiembrie 2020. (...) Am în carte figuri de mari artişti. Nici n-am putut să-i numesc pe toţi pentru că poveştile mele pe care "le-am scos la privit" au trebuit expuse aşa cum sunt ele", a afirmat Corina Chiriac.

Mă bucur să văd publicul în număr mare la un eveniment atât de important pentru noi şi pentru comunitate. Este un eveniment inedit, pe care ni l-am dorit foarte mult şi care face parte dintr-o triadă de evenimente dedicate unei personalităţi marcante a culturii noastre naţionale. Vorbesc despre un om minunat, un om care şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii", a declarat directorul muzeului, Ramona Mocanu.

Corina Chiriac, donație către Muzeul Național de istorie

Odată cu lansarea cărţii, a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste“, care cuprinde obiecte personale care i-au aparţinut artistei, şi care au fost donate de artistă Muzeului Naţional de Istorie a României.

Donaţia mea către Muzeul Naţional de Istorie a României a pornit de la dorinţa mea de a lăsa cuiva important documente de familie. Noi în familie eram păstrători. Aveam o prietenă care întotdeauna, pe vremuri, venea la mine şi căuta în sertare şi vedea că am păstrat bilete de drum din RDG, nasturi, agrafe şi tot felul de prostii şi (...) mă întreba de ce le păstrez. Nu pot să le arunc, nu ţine de zgârcenie, ţinea de dorinţa de a le păstra, în sensul de a le mai vedea din când în când. Există oameni păstrători. Toţi cei din familia mea au avut în ADN pasiunea de a cocoloşi, de a păstra, de a pune bine lucruri", a mai spus artista.

Corina Chriac a susţinut și un recital cu unele dintre cele mai iubite şlagăre ale sale.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…