Coreea de Nord a trimis încă 1.500 de militari în Rusia, conform informaţiilor sud-coreene

Coreea de Nord a trimis încă 1.500 de militari în Rusia, conform informaţiilor sud-coreene

Coreea de Nord a trimis în Rusia încă 1.500 de militari, iar numărul nord-coreenilor implicaţi în războiul împotriva Ucrainei a ajuns astfel la 3.000, a afirmat miercuri deputatul Park Sun-won, membru al comisiei pentru informaţii al parlamentului de la Seul, după o şedinţă cu Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) al Coreei de Sud.

Soldați nord-coreeni/ FOTO arhivă AFP

Soldați nord-coreeni/ FOTO arhivă AFP

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, citat de Reuters, a declarat tot miercuri că "există dovezi" privind prezenţa soldaţilor nord-coreeni în Rusia.

Marţi, ministerul german de externe îl convocase pe însărcinatul cu afaceri al Coreei de Nord la Berlin, tot pe tema susţinerii de către regimul de la Phenian a invaziei ruse în Ucraina.

Conform lui Park, până în decembrie urmează să fie desfăşuraţi în Rusia circa 10.000 de militari nord-coreeni, scrie Agerpres.

Vinerea trecută, NIS comunicase că nord-coreenii trimit "un număr mare" de soldaţi împotriva Ucrainei, în cadrul alianţei militare dintre Phenian şi Moscova care ar putea modifica echilibrul de securitate din peninsula coreeană.

Coreea de Nord a negat că sprijină Rusia cu trupe ; un reprezentant al Phenianului la ONU a susţinut chiar că informaţiile de la Seul sunt "zvonuri fără nicio bază".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

3 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

4 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

5 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…