Coreea de Nord a lansat peste 100 de baloane cu gunoi către Coreea de Sud

Coreea de Nord a lansat peste 100 de baloane cu gunoi către Coreea de Sud

Războiul psihologic între cele două Corei continuă. Peste 100 de baloane cu gunoi au fost lansate vineri, 6 septembrie de Coreea de Nord către Sud, conform unui anunț făcut sâmbătă de armata sud-coreeană, relatează AFP.

Relațiile dintre cele două țări au ajuns la cel mai scăzut nivel. Foto: Arhivă

Relațiile dintre cele două țări au ajuns la cel mai scăzut nivel. Foto: Arhivă

Statul Major interarme de la Seul a transmis că Phenianul a lansat vineri în jur de 190 de baloane , însă circa 100 au ajuns în Coreea de Sud, în special în nordul țării.

Baloanele transportau saci care conțineau „în principal hârtie şi deşeuri plastice", a mai precizat Statul Major sud-coreean, conform Agerpres.

Ultima acțiune de acest tip a fost efectuată în cursul vizitei de vineri a premierului demisionar al Japoniei, Fumio Kishida, în Coreea de Sud pentru a purta discuții cu președintele Yoon Suk Yeol.

Din luna mai, Coreea de Nord a lansat spre Sud 5.000 de baloane, susținând că acțiunea reprezintă o reacție la baloanele cu materiale de propagandă trimise de militanții sud-coreeni spre Nord.

Relațiile dintre cele două țări au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, Coreea de Nord amplasând de curând 250 de lansatoare de rachete balistice la granița sa.

În replică, Coreea de Sud a reluat difuzarea de mesaje de propagandă prin difuzoare de-a lungul frontierei, a suspendat un acord militar care avea drept scop atenuarea tensiunilor și a reînceput exercițiile de tragere cu gloanțe reale asupra insulelor de la frontieră și în apropierea zonei demilitarizate care împarte în două peninsula coreeană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un jeg de om!” / Jurnalista Alina Alexoi de la TVR a fost suspendată internațional pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu

2 „Mama mea este la Templieri, care nu este o lojă masonică, nu face parte din masonerie. Este… nici nu știu cum să-i zic...”

3 Motivul pentru care un american s-a mutat în țara noastră pentru a-și crește copiii: „România încă practică ceea ce eu numesc triada nucleară”

4 Compania din România care le oferă angajaților 185.000 de lei dacă își dau demisia

5 „E timpul pentru o discuție serioasă despre Iran”