Copos, la ieșirea din penitenciar: A fost o experiență extrem de dură și un coșmar
Omul de afaceri George Copos a declarat marți, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, că detenția a fost o experiență extrem de dură și un coșmar, însă a demonstrat că este un bărbat puternic, susținând că în viață a făcut două mari erori, faptul că a intrat în politică și că a investit în fotbal. "A fost o experiență extrem de dură, o experiență grea și o experiență extrem de dureroasă. Nu o doresc nimănui, nici dușmanilor dușmanilor mei, pentru că a fost un coșmar. Dar, așa cum spunea și Friedrich Nietzsche, ce nu te omoară, te întărește. Și tot Nietzsche spunea că, dacă ai pentru ce să trăiești, înduri orice suferință. Am îndurat această suferință, am demonstrat că sunt un bărbat puternic și mi-am dus cu demnitate pedeapsa. A fost extrem de greu pentru că și acum, vă spun că am stat și am meditat, sunt 400 de zile în care am putut să meditez, sunt extrem de îngrijorat de ce se întâmplă cu capitalul românesc. Oameni care au creat sute de mii de locuri de muncă, care au făcut investiții de sute de milioane, poate miliarde, sunt din păcate în închisoare. Este extrem de nedrept", a spus Copos.
El le-a spus jurnaliștilor că, după eliberare, se duce direct la spital.
"Important este acum să ies cu toate simțurile sănătos și cu trupul, și cu mintea, și cu inima, și cu sufletul. Mă duc direct la spital să văd cum ies. (...) Sigur că mă simt rușinat. Sunt un om care am creat 5.000 de locuri de muncă, sunt un om care am plătit către bugetele statului peste 260 de milioane de euro și am făcut peste 270 milioane de euro investiții și eu am crezut enorm de mult în cea de-a treia putere în stat, puterea judecătorească, și vreau să cred că trăiesc într-un stat de drept. Eu sunt îngrijorat că ai mei copii, Alexandra care a stat 10 ani în SUA, care a făcut cele mai mari universități și masterate la Harvard, nu mai vrea să vină în România", a explicat Copos.
El a vorbit și despre două erori pe care le-a făcut în viața sa.
"În viață am făcut două mari erori: am intrat în politică și am cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal. Au fost cele două mari erori ale mele (...) Rapidiștii sunt oameni unici, chiar dacă am suferit enorm, ei sunt, au rămas și vor rămâne oameni unici între toți suporterii care din fotbalul românesc", a mai spus acesta.
Copos a recunoscut că în închisoare a citit mai multe cărți decât a citit în toată viața lui, mai ales lucrări ale unor mari filosofi.
Tribunalul a admis o contestație formulată de George Copos, după ce acesta a primit, pe 25 februarie, o decizie nefavorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 5 din Capitală.
În timpul procesului, George Copos a susținut că a câștigat peste 200 de zile în anul în care a fost în detenție, amintind faptul că a scris cinci cărți, una de istorie și patru de turism, a muncit la atelierul de tâmplarie și s-a înscris la toate activitățile Penitenciarului Rahova.
De altfel, Copos a primit în luna ianuarie aviz favorabil pentru eliberare condiționată din partea Penitenciarului Rahova.
George Copos avea de executat patru ani de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarul "Loteria I", respectiv în dosarul "Transferuri în fotbal".
Omul de afaceri a fost condamnat definitiv pe 25 august 2014 la patru ani de închisoare în dosarul "Loteria I", în urma unei decizii a Tribunalului București.
De asemenea, el a mai fost condamnat, în martie 2014, în calitate de fost acționar majoritar al FC Rapid, la 3 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul transferurilor din fotbal. AGERPRES