Copiii de la "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic fac progrese vizibile; unul va fi externat

Copiii de la "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic fac progrese vizibile; unul va fi externat

Cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt bine și fac progrese vizibile, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu. "Copiii sunt mai bine, fac progrese vizibile. Părinții cu care am vorbit sunt încrezători, medicii își fac datoria. Fac apel la responsabilitate și le mulțumesc pentru efort", a declarat ministrul într-o conferință de presă la Spitalul "Marie Curie".

Șeful Secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, a precizat că unul dintre copii va pleca marți din spital, urmând să revină la control.

"Dintre cei șapte copii care sunt încă în spital la momentul actual, unul va pleca acasă. Este vorba de unul dintre copiii internați pe Secția de Nefrologie. Alți doi au întrerupt procedurile de dializă în cursul zilei de astăzi. Față de ziua de ieri nu mai avem decât trei copii dializați, în care includem și copilul de la Terapie intensivă. Ceilalți copii, în funcție de cum evoluează procedurile acestea tehnice de scoatere a cateterului și de introducere a alimentației și a celorlalte recomandări pentru externare, vor pleca probabil în zilele următoare. Copilul care va fi externat astăzi este o fetiță care are un an și lună", a explicat medicul.

Potrivit medicului Bălgrădean, lucrurile merg bine și pentru copilul internat la Terapie intensivă.

"Lucrurile merg bine și pentru cel din Terapie intensivă, care a început ușor să își dea drumul la diureză. Problemele sunt legate de alimentația pe cale orală, este încă alimentat pe sondă naso-gastrică. În momentul în care va primi alimentație pe cale orală, sigur că lucrurile vor începe să meargă din ce în ce mai bine", a susținut șeful de secție.

Potrivit acesteia, este devreme ca medicii să se pronunțe dacă acești copii vor rămâne cu sechele.

"Este foarte devreme să stabilim în acest moment, în care nici nu s-a încheiat bine boala acută, care ar fi semenele de progresie a bolii renale pe viitor. Sunt lucruri pe care le urmărim, cunoaștem aceste lucruri și din cazurile pe care le-am avut anterior. În funcție de ceea ce se vede la controale se va stabili dacă există sau nu un impact asupra funcției renale. Apropo de durata dializei la acești copii, la cei la care s-a suprimat deja dializa, ea nu s-a încadrat în parametri în care să ne facă teamă pentru niște sechele renale viitoare. Pentru cei care sunt încă cu proceduri de dializă, monitorizăm cu atenție acest lucru, știut fiind că în general peste 20 de zile de dializă reprezintă un semnal de atenție pentru tot ceea ce înseamnă pe viitor funcția renală a acestor copii", a arătat medicul.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”