Controversă privind un presupus viol comis la Berlin asupra unei adolescente germano-ruse de către migranți
O polemică s-a iscat în legătură cu relatarea unei adolescente provenind dintr-o familie de imigranți ruși stabiliți în Germania, care pretinde că a fost răpită și violată de către migranți la Berlin, în timp ce poliția neagă versiunea sa, iar media ruse și extrema-dreaptă acuză autoritățile germane că ar ascunde adevărul, relatează marți AFP.
'Fata despre care, la începutul săptămânii trecute, s-a relatat că a fost răpită nu a fost victima niciunui răpitor, contrar a ceea ce se spune în numeroase relatări de presă și zvonuri din rețelele sociale', subliniază poliția berlineză, într-un comunicat.
'Ancheta desfășurată de poliția criminalistică regională a permis, de asemenea, constatarea că tânăra de 13 ani, care a reapărut marți 12 ianuarie nu a fost răpită și nici violată', susține poliția.
Potrivit mai multor media germane, victima pretinde că a dispărut luni 11 ianuarie în drum spre școală, povestind că a fost răpită de trei indivizi de tip 'meridional' care vorbeau prost în germană și care au dus-o într-un apartament unde a fost bătută și violată.
De când poliția a respins afirmațiile fetei, familia sa este acuzată că a manipulat-o să revină asupra declarațiilor inițiale, pe care le retractase.
Această versiune a faptelor relatată de mai multe mass-media ruse este utilizată de asemenea de extrema-dreaptă germană, în special de partidul neonazist NPD, pentru a-i ataca pe refugiați, mai ales după noaptea de Anul Nou la Koln, marcată de zeci de agresiuni sexuale atribuite migranților.
Canalul de televiziune pro-Kremlin NTV, de exemplu, a difuzat această poveste, afirmând că 'problemele cu migranții din Orientul Mijlociu au început cu mult înainte de evenimentele de la Koln'.
'În Germania și în Suedia femeile sunt cu regularitate violate de către refugiați, există multe cazuri de agresiuni sexuale, dar autoritățile locale și poliția ascund aceste fapte și nu deschid anchete penale', afirmă postul de televiziune rusesc.
AGERPRES