Consumul final de energie electrică al României a scăzut cu 4% în primele 11 luni ale anului trecut

Consumul final de energie electrică al României a scăzut cu 4% în primele 11 luni ale anului trecut

Consumul final de electricitate al ţării a fost mai mic cu 4% în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, vineri, AGERPRES.

Astfel, indicatorul a ajuns la valoarea de 48,4 TWh.

Iluminatul public a înregistrat o scădere cu 12,2%, iar consumul populaţiei a crescut cu 4,3%. Consumul în economie a scăzut cu 6,3%.

Exportul de electricitate a fost mai mare cu 40% în această perioadă, mai arată INS.

În ceea ce priveşte producţia, aceasta s-a redus cu 6,5%. Cea mai mare scădere a fost în cazul hidrocentralelor - 13,5%, iar creşteri de producţie s-au înregistrat în cazul centralelor eoliene (1,9%) şi fotovoltaice (2,9%).

În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, resursele de energie primară au scăzut cu 11,3%, iar cele de energie electrică au scăzut cu 1,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Principalele resurse de energie primară au totalizat 28,473 milioane tone echivalent petrol (tep), în scădere cu 3,638 milioane tep.

În această perioadă, resursele de energie electrică au fost de 57.640 milioane kWh, în scădere cu 1.005 milioane kWh, faţă de perioada corespunzătoare a anului 2019. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”