Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului împotriva unor boli precum Parkinson și Alzheimer

Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului împotriva unor boli precum Parkinson și Alzheimer

Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului de un număr de boli degenerative, susțin oamenii de știință chinezi, citați de The Daily Telegraph.

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Lanzhou a constatat că xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cu proprietăți antioxidante, n.red.) prezent în hamei ar putea contribui la protejarea creierului împotriva debutului unor boli precum Parkinson, Alzheimer și demența senilă.

Potrivit lui Jianguo Fang, liderul echipei de cercetători, xanthohumol-ul [Xn], cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, ajută la protejarea creierului împotriva 'stresului oxidativ', un dezechilibru care apare atunci când organismul metabolizează oxigen și este considerat unul din factorii care contribuie la dezvoltarea unor afecțiuni neurodegenerative.

"În medicina tradițională chineză, hameiul a fost folosit de secole pentru a trata o varietate de boli", a explicat Fang. "Prezența unei concentrații mari de xanthohumol în bere ar putea fi legată de observarea epidemiologică a efectului benefic al consumului regulat al acestei băuturi", a adăugat el.

În 2010, cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Heidelberg au publicat o cercetare care constata că xanthohumol-ul blochează acțiunea unei proteine, denumită PSA, care stimulează dezvoltarea cancerului de prostată.

De asemenea, în septembrie 2014, oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Oregon au descoperit că nivelurile foarte ridicate de xanthohumol îmbunătățeau funcțiile cognitive ale șoarecilor tineri. Cu toate acestea, au subliniat cercetătorii, un om ar trebui să bea "2.000 de litri de bere zilnic pentru a ajunge la nivelul de xanthohumol folosit în cercetare". AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”