Consiliul de Securitate al ONU se reunește după uciderea liderului grupării Hamas

Consiliul de Securitate al ONU se reunește după uciderea liderului grupării Hamas

Consiliul de Securitate al ONU se reunește în cursul după-amiezii de miercuri într-o întrunire de urgență la solicitarea Iranului după ce liderul grupării Hamas, Ismail Haniyeh, a fost lichidat la Teheran într-un atac atribuit Israelului, a transmis președinția rusă a Consiliului, relatează AFP, conform Agerpres.

Consiliul de Securitate al ONU

Și comandantul-șef al Hezbollah, Faud Shukr, a fost ucis de Israel. Foto: EPA-EFE

Solicitarea Teheranului de convocare a ședinței, care are loc la ora 20.00 GMT, a fost susținută de Rusia, Algeria și China, conform unui purtător de cuvânt. Rusia asigură în această lună președinția rotativă a Consiliului de Securitate al ONU.

Teheranul cere Consiliului „să condamne ferm şi fără echivoc actele de agresiune şi atacurile teroriste ale regimului israelian împotriva suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Iranului, precum şi actele recente de agresiune împotriva suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Libanului şi a Siriei", dar și „să ia măsuri imediate pentru a asigura tragerea la răspunderea pentru aceste încălcări ale dreptului internaţional, inclusiv posibilitatea de a impune sancţiuni şi alte măsuri pentru a preveni alte atacuri".

Ismail Haniyeh, aflat la Teheran pentru a lua parte la ceremonia de învestire a noului președinte al Iranlui, Masoud Pezeshkian, a fost omorât împreună cu garda sa de corp într-un atac aerian atribuit Israelului și care a avut loc în cursul nopții la ora locală 02.00 asupra unei locuințe destinate veteranilor iranieni.

Iranul a declarat că lichidarea liderului grupării Hamas, Ismail Haniyeh , va fi însoțită de o reacție care va „face autorul să regrete profund”.

De asemenea, Israelul l-a lichidat și pe comandantul-șef al Hezbollah, Faud Shukr, în apropierea Beirutului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit