Condamnatul Dan Andronic a fost luat în evidența Seviciului de Probațiune și urmează să presteze muncă în folosul comunității
Directorul EVZ, Dan Andronic, a fost luat în evidența Serviciului de Probațiune București și urmează să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistență Integrată pentru Adicții București sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, București – potrivit deciziei Instanței Supreme și răspunsurilor către G4Media.ro ale instanței de executare, Curtea de Apel Brașov, și Direcției de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției.
Pe 17 decembrie 2020, Dan Andronic a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la grup infracțional organizat în dosarul Ferma Băneasa.
În cadrul procedurii de supraveghere, persoana condamnată Dan Andronic trebuie să respecte timp de 4 ani următoarele obligații:
”a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul București, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în decizia de condamnare.
În plus, Dan Adronic are interzise drepturile de a fi ales și de a ocupa o funcție publică timp de 2 ani.
În caz contrar, Instanța Supremă i-a atras atenția lui Dan Andronic că suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei poate fi revocată.
Răspunsul Curții de Apel Brașov pentru G4Media.ro
Răspunsul Direcției de probațiune către G4Media.ro
Alături de Dan Andronic au fost condamnați:
– Remus Truică, fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase – 7 ani cu executare
– așa zisul prinț Paul al României – 3 ani și 4 luni cu executare, însă acesta a fugit din țară și este dat în urmărire internațională
– miliardarul israeliean Beyamin Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein și avocatul Robert Roșu – câte 5 ani de detenție efectivă, însă israelienii se află în Israel și nu execută peseapsa.
Cu toții au fost condamnați pentru că s-au asociat ca să pună mâna ilegal pe terenurile fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov în valoare de 145 de milioane de euro. Înalta Curte a decis și confiscarea de către stat a terenurilor.