Concurență acerbă între doi cocoși de munte, aflați în timpul rotitului: Pare că nu se plac deloc VIDEO

Concurență acerbă între doi cocoși de munte, aflați în timpul rotitului: Pare că nu se plac deloc VIDEO

Este sezonul de împerechere a cocoşilor de munte, iar spectacolul oferit de aceștia este impresionant. Imagini cu rotitul cocoșului de munte au fost publicate de Regia Națională a Pădurilor- Romsilva.

„Concurență acerbă într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Avrig din cadrul Direcției Silvice Sibiu, unde doi cocoși cocoși de munte, aflați în timpul rotitului, pare că nu se plac deloc. Pe lângă eforturile pe care le fac pentru a-și atrage fiecare câte o parteneră, mai trebuie să facă ...piept și competiției”, au scris reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Rotitul cocoșului de munte, unul dintre cele mai spectaculoase ritualuri nupțiale, are loc în lunile aprilie și mai, în funcție de climă și altitudine, în perioada de împerechere.

„Dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali. Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la trei metri”, au explicat angajații Romsilva.

Înrudit cu fazanul (fac parte din aceeaşi familie, Phasianidae), cocoşul de munte este o pasăre considerată fricoasă, iar momentele în care poate fi văzut în natură sunt puţine.

Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri. Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 cm. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis.

Cocoș de munte FOTO: Romsilva

Cocoș de munte FOTO: Romsilva

Direcția Silvică Sibiu administrează, prin cele OPT ocoale silvice, 119.370 hectare fond forestier, din care 61.065 hectare păduri proprietatea publică a statului. Din acestea, circa 13.000 de hectare sunt administrate de către Ocolul Silvic Avrig.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii