Compania din România care le oferă angajaților 185.000 de lei dacă își dau demisia

Compania din România care le oferă angajaților 185.000 de lei dacă își dau demisia

Pentru a reduce numărul de angajaţi fără să facă disponibilizări colective, o companie din România a găsit o soluţie de compromis, care este, se pare, pe placul angajaților.

Astfel, conducerea uzinei Dacia oferă între 22.000 şi 185.000 de lei salariaţilor care acceptă să plece de bunăvoie, informează antena3.ro.

Se pare că francezii ar fi dispuşi să plătească sumele pentru aproximativ 300 de angajaţi, deşi numărul celor care s-au înscris în program este deja dublu. Sumele compensatorii oferite variază în funcţie de vechimea în muncă a angajaţilor.

Programul de plecări voluntare de la uzina Dacia s-a bucurat de succes printre angajaţii care mai au puţin timp până la pensie, lucru anticipat de conducerea franceză a uzinei.

Toţi cei care s-au înscris speră să primească sume mari de bani. Preţul plecării variază între patru şi patruzeci de salarii medii.

Au fost însă şi angajaţi care nu sunt de acord să plece, indiferent câţi bani le sunt oferiţi.

Acelaşi plan de plecări a mai fost aplicat la Dacia şi în urmă cu doi ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

2 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

3 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii

4 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

5 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …