Compania de drumuri vrea să monteze camere video pe autostrăzile A1, A2, A3 și pe DN 1

Compania de drumuri vrea să monteze camere video pe autostrăzile A1, A2, A3 și pe DN 1

Camerele de supraveghere pe care CNAIR vrea să le monteze pe A1, A2, A3 și și pe DN 1 vor ajuta autoritățile să sancționeze șoferii care depășesc viteza legală, a spus, vineri, directorul instituției, Cristian Pistol. Valoarea investiției se ridică la 220 de milioane de lei, fără TVA.

„Avem un pachet, practic, de trei contracte care au ca obiectiv dotarea cu sisteme ITS – sisteme inteligente de transport, a autostrăzilor existente, mă refer aici la A1, A2, A3, precum şi DN 1, dotare, pe de o parte, şi modernizarea, upgrade-ul celor care sunt existente în momentul de faţă. Avem o valoare estimată pentru cele trei contracte de aproximativ 220 de milioane de lei fără TVA”, a spus, într-o conferință de presă, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Camerele video vor ajuta și la depistarea incidentelor și „protejarea spațiilor de servicii”, a explicat directorul.

„Camerele sunt în jur de 250 pe acest contract expres, din care şase camere radar, iar restul sunt pentru depistarea incidentelor şi pentru protejarea spaţiilor de servicii. Sistemul va fi gestionat de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră. Informaţiile pe ce înseamnă viteze depăşite vor ajunge la Poliţia Rutieră”, a mai spus Cristian Pistol, citat de News.ro.

Sorin Grindeanu spune că intimitatea șoferilor nu va fi afectată

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că intimiatea șoferilor nu va fi afectată după ce camerele de supraveghere vor fi montate.

„Nu cred că se vor face lucruri neconforme, ştiu acest lucru. Nu inventăm apa caldă. Peste tot în Europa există sistem de acest tip de monitorizare. Mai ales din zona asta s-a circulat mult înspre Vest, în Ungaria, în Austria, peste tot există acest sistem. Eu am păţit-o. Îţi vine acasă amenda dacă treci de 130”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a mai spus că, în vestul Europei, sistemul de supraveghere, împreună cu autostrăzile bine puse la punct, au contribuit la un număr scăzut de accidente rutiere, comparativ cu România.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…