Comisia juridică a Camerei votează împotriva cererii în cazul deputatului Florin Popescu. Ciucă: Au fost 15 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere. Plenul va vota în 7 mai solicitarea arestării

Comisia juridică a Camerei votează împotriva cererii în cazul deputatului Florin Popescu. Ciucă: Au fost 15 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere. Plenul va vota în 7 mai solicitarea arestării

Deputaţii din Comisia juridică au respins, luni, cererea justiţiei în cazul deputatului Florin Popescu. Preşedintele Comisiei, Bogdan Ciucă, a declarat că au fost 15 voturi "împotrivă", 7 voturi "pentru" şi o abţinere, el menţionând că plenul este suveran în a decide asupra cererii justiţiei.

Ciucă a menţionat că nu ştie cine cum a votat, pentru că votul a fost secret. Potrivit acestuia, au existat 15 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere.

De asemenea, Ciucă a subliniat că discuţiile au fost normale în Comisie, fără ton ridicat. Ciucă a mai spus că plenul este suveran în această chestiune, iar Comisia Juridică va trimite Biroului Permanent raportul.

Anterior, surse parlamentare declaraseră pentru MEDIAFAX că deputaţii din Comisia Juridică au respins, luni, cererea justiţiei în cazul deputatului Florin Popescu .

PNL: Cei şase deputaţi jurişti ai PNL au votat în favoarea arestării preventive a lui Florin Popescu

Cei şase deputaţi PNL membri ai comisiei juridice din Camera Deputaţilor au votat în favoarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, solicitată de DNA, urmând ca acelaşi vot să fie exprimat şi în plenul Camerei, susţine PNL.

"Cei şase deputaţi ai PNL din Comisia juridică au votat astăzi în favoarea solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Aurelian Popescu . Astfel, din cele şapte voturi pentru încuviinţare, şase au aparţinut deputaţilor PNL", se arată într-un comunicat al grupului PNL remis luni agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, liberalii susţin că se vor exprima în favoarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu şi la votul din plenul Camerei Deputaţilor.

"Şi de această dată reprezentanţii PNL au considerat că justiţia trebuie să se facă în sala de judecată şi nu în Parlament. Actul de justiţie, în opinia liberalilor, trebuie să fie unul ferit de ingerinţele politicului, iar legislativul nu trebuie să fie scut pentru cei asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, indiferent că aceştia se numesc Cosma, Popescu sau oricare alt nume", mai susţin deputaţii PNL.

Liberalii susţin că reprezentanţii PSD şi cei ai PMP ar fi făcut "front comun" pentru respingerea solicitării DNA în cazul lui Florin Popescu.

"PSD ne-a obişnuit cu atitudinea de a face zid în jurul celor acuzaţi de fapte de corupţie, iar astăzi am asistat la un front comun făcut cu oamenii lui Traian Băsescu în sprijinul unui apropiat al Elenei Udrea. Este clar că PSD are propria agendă, care vizează apărarea baronilor, fapt evident pentru PNL din momentul în care parlamentarii PSD au scos din sertar Legea amnistiei. Dacă n-ar fi existat opoziţia PNL, astăzi, această lege ar fi fost în vigoare, cu toate consecinţele ei", se mai precizează în comunicatul citat.

Plenul Camerei va vota în 7 mai asupra solicitării de arestare preventivă a lui Florin Popescu

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, luni, ca raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu să fie discutat în plen marţea sau miercurea viitoare, iar votul să fie pe 7 mai, a precizat secretarul Camerei Nicolae Mircovici.

Mircovici a făcut aceste precizări după şedinţa conducerii Camerei, arătând că raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului Permanent de lunea viitoare care va decide trimiterea către plen şi până pe 7 mai se va da un vot.

"Conform Regulamentului, urmează ca Biroul Pemnanent luni să hotărârască punerea lui (raportului Comisiei juridice - n.r.) pe ordinea de zi şi probabil va fi discutat marţi cu vot miercuri sau va fi discutat miercuri cu vot final. Deci, până pe 7 mai va exista vot asupra raportului făcut de Comisia juridică", a spus Mircovici.

Comisia Juridică a dezbătut, luni, scrisoarea ministrului Justiţiei privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu. Potrivit unor surse parlamentare, deputaţii jurişti au votat împotriva cererii de arestare preventivă.

Comisia juridică a Camerei trebuie să elaboreze un raport în acest caz până luni, a stabilit Biroul permanent al Camerei după primirea scrisorii ministrului Justiţiei. După ce acest raport al comisiei va fi trimis Biroului Permanent al Camerei, conducerea Camerei trebuie să convoace plenul în cinci zile lucrătoare pentru a se pronunţa în cazul lui Florin Popescu. Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, joi, că plenul Camerei ar trebui să se pronunţe în acest caz până pe 7 mai.

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc , referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu - acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri