Comisarul Marius Maghiari, trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului și ștergerea urmelor
Comisarul Marius Maghiari, fost șef de serviciu la Brigada Rutieră a Capitalei, a fost trimis în judecată, vineri, alături de alte zece persoane, în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care este acuzat, printre altele, de părăsirea locului accidentului și ștergerea urmelor acestuia.
Potrivit unui comunicat al Parchetului transmis vineri AGERPRES, anchetatorii au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Maghiari pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, participație improprie la fals intelectual, instigarea la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu, a lui Mihăiță Georgică Anghel, Nicolae Smercinschi, Cristian Trandafir, Liviu Canea și Gheorghe Ovidiu Sanfira pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual, precum și a lui Marian Marius Lupu Pasăre și Ion Daniel Bocan pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.
În dosar vor fi cercetați și Auraș Țuțui pentru favorizarea făptuitorului, tentativă la fals intelectual, abuz în serviciu, Daniel Piștea pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu și Marius Mihai Zaharia pentru favorizarea făptuitorului.
Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, la data de 8 iunie 2015, în timp ce conducea un autovehicul, Marius Maghiari ar fi lovit și proiectat pe carosabil persoana vătămată T.A., după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de cercetare penală sau a procurorului.
Maghiari ar fi modificat starea locului prin luarea victimei și plecarea cu autoturismul implicat în accidentul rutier și ar fi șters urmele acestuia.
El a transportat victima la o unitate spitalicească, unde a susținut că aceasta prezintă traumatism cranio-cerebral ca urmare a căderii accidentale de la 4-5 m înălțime, arată anchetatorii.
Astfel, Marius Maghiari ar fi determinat cu știință (prin declararea unor aspecte nereale) întocmirea în fals a înscrisului autentic (foaia de observație medicală), indică sursa citată.
Conform procurorilor, ulterior, cu ajutorul comisarului Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră București, și al lui Ioan Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, împreună cu alți doi polițiști de la Brigada Rutieră — Liviu Daniel Canea și Auraș Eugen Țuțui, precum și cu trei agenți de la Secția 2 de Poliție — Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre ar fi încercat să mușamalizeze accidentul rutier.
Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 București.
AGERPRES