Comandamentul de Iarnă, întrunit la Ministerul Transporturilor; CNAIR a mobilizat 1.331 de utilaje, iar CFR SA a pregătit 33 de pluguri

Comandamentul de Iarnă, întrunit la Ministerul Transporturilor; CNAIR a mobilizat 1.331 de utilaje, iar CFR SA a pregătit 33 de pluguri

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a convocat joi conducerea companiilor din subordine, care sunt membre ale Comandamentul Central de Iarnă de la nivelul MTI, conform unui comunicat al Ministerului.

"În contextul ultimelor avertizări meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, ministrul Cătălin Drulă a cerut conducerilor companiilor din Comandament să se asigure că în această perioadă circulaţia, indiferent de modul de transport, se va desfăşura în condiţii de siguranţă şi să coordoneze activităţile astfel încât toate persoanele să ajungă cu bine la destinaţie", se spune în comunicat.

Astfel, în cazul infrastructurii rutiere, la nivelul CNAIR sunt mobilizate 1331 de utilaje, iar stocurile de materiale sunt următoarele: nisip - 33.049,931 tone; sare - 119.081,330 tone; motorină - 1.121,798 tone; clorură de calciu - 1.864,367 tone; produs ecologic 245.020 tone.

În ceea ce priveşte infrastructura feroviară, sunt activate comandamentele locale de iarnă pe fiecare regională. Sunt pregătite pentru intervenţie 33 de pluguri (15 hidraulice şi 18 simple), 108 mijloace de intervenţie (drezine CIRA şi UAM) şi 74 drezine pantograf. Totodată, la nivelul reţelei feroviare gestionate de CFR SA, sunt funcţionale 2.835 de instalaţii pentru topirea zăpezii şi a gheţii şi sunt montate 21.995 de bucăţi panouri parazăpezi, în zonele de linii cu risc major de înzăpezire.

Stocul de combustibil necesar pentru funcţionarea mijloacelor de intervenţie este de 644 tone.

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul naţional, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariţiei unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR SA, dar şi acordarea de asistenţă. Totodată, sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători şi personal pentru deservirea acestora.

În cazul infrastructurii aeriene, sunt pregătite să intervină 166 de utilaje şi sunt constituite stocuri de materiale degivrante lichide (368.310 litri) şi solide (301.030 kg).

Totodată, pentru intervenţie sunt pregătite utilajele necesare pentru spargerea gheţii de pe Dunăre în cazul în care temperaturile scad sub limita îngheţului.

"Am vrut să transmit tuturor celor din Comandamentul Central de Iarnă, de la nivelul ministerului, că de acţiunile lor depinde desfăşurarea în bune condiţii a circulaţiei rutiere, feroviare, aeriene şi navale. Este, ca de obicei, un moment important pentru managerii de companii pentru că munca lor este în primul rând în folosul oamenilor. Toţi factorii implicaţi mi-au comunicat că sunt pregătiţi să intervină ca urmare a codului galben de vânt, viscol şi polei din următoarele zile. Nimeni nu are voie să se declare luat prin surprindere. Toate deciziile din această perioadă trebuie să asigure siguranţa oamenilor, asta este prioritatea pe care o aveţi. Nu voi accepta întârzieri sau scuze din partea nimănui şi voi verifica cum sunt puse în aplicare planurile care mi-au fost prezentate", a spus ministrul. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”