Comandă de la PSD? Secția specială a cerut de la DIICOT dosarele crimelor din Caracal în copie certificată. Sunt vizați procurorii de caz

Comandă de la PSD? Secția specială a cerut de la DIICOT dosarele crimelor din Caracal în copie certificată. Sunt vizați procurorii de caz

Comandă de la PSD? Secția specială a cerut de la DIICOT dosarele crimelor din Caracal în copie certificată. Sunt vizați procurorii de caz. Aparent. Însă când în CEx-ul PSD se discută fără jenă că serviciile sunt implicate în tragedia de la Caracal, culegerea datelor de către pesediștii de la SS dă de bănuit.
 
Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) a cerut de la DIICOT Craiova dosarele crimelor din Caracal în copie certificată, au declarat surse judiciare pentru  G4Media.ro

Potrivit surselor citate, procurorii SIIJ anchetează modul în care procurorii de la Parchetul din Caracal și cei de la DIICOT Craiova au manageriat cazurile celor două fete ucise de inculpatul Gheorghe Dincă.

De ancheta SIIJ sunt vizați procurorii Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova și Cristian Popescu de la Parchetul din Caracal.

Solicitarea Secției speciale vine la trei zile după ce procurorii acestei unități de parchet au dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal. SIIJ cercetează ”împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat / nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”.

Marți, DIICOT a anunțat că extinde ancheta în cazul crimelor din caracal cu privire la neglijență în serviciu în preluarea și gestionarea apelurilor 112.

”Începerea urmăririi penale in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p. cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații”, a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

Raportul Ministerului de Interne, consultat de G4Media.ro, a relevat că polițistul din Olt care a discutat cu Alexandra Măceșeanu la 112 a avut ”atitudine refractară și nu s-a implicat în obținerea de date”, motiv pentru care a decis sesizarea procurorilor.

Același raport al MAI arată că polițistii din Caracal au sunat-o de două pe Alexandra Măceșeanu pe telefonul lui Gheorghe Dincă, de pe care fata sunase la 112, pentru a-i cere informații suplimentare despre locul în care era închisă, arată raportul intern al Ministerului de Interne consultat de G4Media.ro. Informația apare și în motivarea Tribunalului Dolj pentru arestarea preventivă a suspectului în cazul de crimă din Caracal.

În plus, un raport oficial al Serviciului de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului Parchetului General arată încă o disfucționalitate majoră în dosarul crimelor din Caracal: între telefoanele Alexandrei la 112 și înregistrarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au trecut 5 ore. Rezultatul acestei întârzieri? ”Solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere”, arată raportul făcut public de Parchetul general.

La rândul lor, procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au dispus duminică începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal, a anunțat luni Parchetul general într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, SIIJ cercetează ”împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat / nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”.

”În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri și alte activități investigative. Activitățile vor continua și în cursul zilei de 30 iulie 2019”, se mai precizează în comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

3 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron