Coliziune în Marea Chinei de Sud: o navă chineză și una filipineză s-au ciocnit

Coliziune în Marea Chinei de Sud: o navă chineză și una filipineză s-au ciocnit

Luni, două nave, una chineză și una filipineză, s-au ciocnit în timpul unei altercații în apropierea unui banc de nisip disputat din Marea Chinei de Sud, potrivit raportărilor media chineze, relatează AFP.

Beijingul revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud - FOTO Profimedia

Beijingul revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud - FOTO Profimedia

În pofida avertismentelor multiple din partea chineză, nava filipineză 4410 a intrat în mod deliberat în coliziune cu nava chineză 21551”, a declarat televiziunea de stat CCTV, citând un purtător de cuvânt al gărzii de coastă chineze, Geng Yu.

Beijingul revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud, inclusiv apele și insulele din apropierea coastelor mai multor țări vecine, ignorând decizia din 2016 a unui tribunal internațional care consideră aceste revendicări fără bază legală, potrivit AFP. În ultimele luni, tensiunile între Beijing și Manila au crescut, în special din cauza mai multor confruntări în Marea Chinei de Sud, potrivit Agerpres.

Navele gărzii de coastă filipineze au intrat ilegal în apele din apropierea recifului Xianbin din insulele Nansha, fără permisiunea guvernului chinez", a spus Geng Yu, folosind denumirile chineze ale atolului Sabina şi insulelor Spratly.

Gărzile de coastă chineze au luat măsuri de control împotriva navelor filipineze în conformitate cu legea", a adăugat Beijingul.

China a acuzat navele filipineze că acţionează „în mod neprofesional şi periculos, ceea ce a dus la o coliziune accidentală".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Ce a dezvăluit descifrarea unei tăblițe vechi de 4.000 de ani

5 Cu cine a confundat germanul ăsta România?