Cod galben de caniculă în peste 20 de județe din țară. Unde vor fi temperaturi de 40 de grade săptămâna viitoare

Cod galben de caniculă în peste 20 de județe din țară. Unde vor fi temperaturi de 40 de grade săptămâna viitoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări Cod galben de caniculă valabile pentru datele de 7, respectiv 8 iulie, în peste 20 de județe din țară. Săptămâna viitoare vom avea parte de temperaturi și mai ridicate.

Valul de căldură se extinde și se intensifică ușor în toată țara. FOTO Shutterstock

Valul de căldură se extinde și se intensifică ușor în toată țara. FOTO Shutterstock

Prima atenționare, valabilă pentru duminică, 7 iulie, precizează că în Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35...36 de grade.

Județele aflate sub Cod galben de caniculă, duminică. FOTO ANM

Județele aflate sub Cod galben de caniculă, duminică. FOTO ANM

„Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, arată ANM.

Cod galben de caniculă și luni

Cea de-a doua atenționare emisă de ANM, valabilă pentru ziua de luni, 8 iulie, precizează că valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat:

„Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”.

Județele care vor fi luni sub Cod galben de caniculă.  FOTO ANM

Județele care vor fi luni sub Cod galben de caniculă. FOTO ANM

Până la sfârșitul săptămânii valul de căldură se va menține și, treptat, va continua să se extindă și să se intensifice ușor în toată țara, arată ANM.

40 de grade, weekendul viitor

Cel mai cald va fi în weekendul următor, când canicula va pune stăpânire pe toată țara

„În vest și sud sunt mari șanse să depășim 40 de grade, cele mai ridicate valori din vara asta”, a declarat, pentru Digi24 , meteorologul Mihai Timu, care precizează că din 7 iulie intrăm sub influența unui aer tropical care va ține toată săptămâna viitoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii