Cod galben de caniculă în jumătate de ţară. Harta zonelor atenţionate

Cod galben de caniculă în jumătate de ţară. Harta zonelor atenţionate

Dacă sfârşitul verii a fost unul extrem de capricios din punct de vedere meteorologic, prima zi de toamnă vine însoţită de o atenţionare cod galben de caniculă valabil mai multe judeţe.

Prima zi de toamnă e caniculară în multe judeţe din ţară. Foto arhivă

Prima zi de toamnă e caniculară în multe judeţe din ţară. Foto arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteo Cod galben de caniculă valabilă duminică şi luni pentru Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, jumătatea de vest a Olteniei şi nord-estul Moldovei.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie, cu 7-10 grade peste mediile multianuale.

Local va fi caniculă şi disconfort termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând sau chiar depăşind uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 32-35 de grade.

Sursă foto: ANM

Sursă foto: ANM

„În zilele viitoare, temperaturi deosebit de ridicate se vor înregistra în majoritatea regiunilor, iar vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezelor, mai ales în vestul şi sud-vestul teritoriului”, precizează ANM.

Judeţele avertizate sunt: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Botoşani şi Iaşi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

2 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

3 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 O expertă româncă din SUA propune o soluție care i-ar opri pe ruși să mai atace Ucraina. „Mă tem că mulți vor să-i pună pe masă viitorul”