CNN: Momentul olimpic al zilei. Cuplu căsătorit face istorie purtând steagul României. Cine sunt cei doi sportivi

CNN: Momentul olimpic al zilei. Cuplu căsătorit face istorie purtând steagul României. Cine sunt cei doi sportivi

Sportivii români de canotaj Ionela-Livia și Marius Cozmiuc au intrat în istorie la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, devenind primul cuplu căsătorit care servește ca purtători ai drapelului României.

Canotorii români care au purtat steagul României la Paris, Jocurile Olimpice 2024 - Facebook

Cuplul de canotori români care au purtat drapelul la Jocurile Olimpice 2024- Foto Facebook

Cei doi canotori români au fost anunțați despre această onoare cu puțin timp înainte de Jocurile Olimpice, în timpul unei ședințe foto.

Nici măcar ploaia nu a putut stinge flacăra olimpică ce ardea în ei.”, a scris Agenția Națională pentru Sport.

Este o mare onoare pentru noi să fim purtătorii drapelului. Nu ne așteptam la asta, dar fiecare sportiv olimpic visează la asta, așa că suntem foarte bucuroși că vom face asta împreună, ca o familie”, a declarat Ionela Livia Cozmiuc pentru Serviciul de Informații Olimpice, relatează CNN.

Este deja o tradiție de familie participarea la Jocurile olimpice.

Este a treia noastră Olimpiadă împreună ca și cuplu. Am fost împreună la Rio (în 2016), apoi la Tokyo (2020), iar acum aici. Nu suntem doar noi doi din familia noastră”, a declarat Ionela Livia.

Fratele meu este și el în echipă, cumnata mea este și ea în echipă - Florin Sorin Lehaci și Maria Lehaci - și anul trecut, pe acest loc, sora Mariei Lehaci (Gabriela Tivodariu) a câștigat titlul mondial la dublu (la Campionatele Mondiale de canotaj Under-19). Deci, suntem o mică familie în marea familie a echipei de canotaj a României”, a mai spus ea.

Soții Cozmiuc sunt încântați să concureze în același sport și să împartă onoarea de a fi purtători de drapel, dar ei și restul echipei lor de canotaj au o regulă strictă la cină: nu discută despre sport.

Încercăm să nu o facem. Avem o mulțime de subiecte, desigur, dar totul se termină cu o poveste despre canotaj. Chiar și dacă ieșim în oraș la cină, de exemplu. Fratele meu a spus odată că primul care va începe să vorbească despre canotaj va plăti (pentru) cină. Eu am fost aceea”, a adăugat Ionela Livia Cozmiuc.

Într-o adevărată poveste de dragoste atletică, cei doi purtători de drapel sunt ambii olimpici de top. Marius Cozmiuc a câștigat argintul la perechi fără cârmaci la Tokyo 2020, iar Ionela Livia Cozmiuc este de două ori olimpică la dublu rame, campioană mondială la dublu rame ușoare în 2017 și 2018, și medaliată cu aur la Campionatele Mondiale din 2022 la simplu rame.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii