Clotilde Armand: Excedentul bugetar din 2021 va reprezenta investiţii pentru anii viitori
Excedentul bugetar din 2021 va reprezenta investiţii pentru anii viitori în Sectorul 1, a declarat, marţi, primarul Clotilde Armand, cu prilejul prezentării bilanţului activităţii la 11 luni de la preluarea mandatului.
"Într-un ciclu de patru ani, în primul an se fac mai multe studii, mai multă proiectare. (...) Am reuşit să inaugurăm o şcoală nouă în zece luni, avem trei şcoli noi pe care le proiectăm şi le executăm, dar, în general, la început, faci mai mult studiile şi după un an, după doi ani, faci partea de execuţie. Partea de studii costă mai puţin. În general, partea de studiu de fezabilitate e între 1 şi 2% din investiţie, partea de proiectare - între 2 şi 5% din execuţie. Planul nostru, care e unul de bun simţ şi raţional, este să păstrăm aceste fonduri pentru anii viitori ca să avem fondurile necesare când vom executa aceste investiţii. (...) Veniturile Primăriei sunt aproximativ în fiecare an aceleaşi, dar necesităţile noastre vor fi mult mai mari în viitor. (...) Tot excedentul bugetar de anul acesta va fi investiţii pentru anii viitori", a spus Clotilde Armand.
Printre realizările din domeniul învăţământului ea a mai menţionat cinci extensii de şcoli, dintre care una recepţionată cu ISU şi patru în curs de construcţie.
Armand a anunţat lucrări de reparaţii la 30 de şcoli şi studii de fezabilitate în curs de licitaţie pentru reabilitare seismică pentru 11 unităţi de învăţământ.
Ea a mai menţionat că Primăria Sectorului 1 a deschis cel mai mare centru de imunizare împotriva COVID-19 din România, la Romexpo, unde s-au administrat 255.000 de doze de vaccin.
Potrivit primarului, autoritatea locală a finanţat Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu 1,2 milioane de lei pentru utilităţi şi echipamente, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri cu 750.000 de lei pentru utilităţi, reparaţii echipamente de producere oxigen şi obţinere de autorizaţie ISU, Spitalul de Urgenţă Floreasca cu 2,8 milioane de lei pentru utilităţi, piese de schimb, reparaţii şi echipamente.
Totodată, a spus ea, s-a finalizat recepţia a 34 de blocuri reabilitate termic. Clotilde Armand a anunţat şi o licitaţie pentru execuţia reabilitării termice la 47 de blocuri noi şi o alta pentru proiectare la 75 de blocuri noi.
Primarul a mai susţinut că a redus factura anuală pentru salubritate la jumătate faţă de ce a solicitat compania Romprest.
Inaugurarea Parcului "Elisabeta Rizea" şi a câtorva câtorva tronsoane din Promenada Verde, 50 de locuinţe de necesitate în curs de proiectare pe Şoseaua Odăii, o creşă în execuţie pe Strada Jiului şi patru cluburi de seniori ce vor fi inaugurate pe 1 octombrie sunt alte realizări prezentate de Clotilde Armand.
Ea a afirmat că a preluat o primărie în pragul falimentului şi a făcut-o performantă în mai puţin de un an.
"Am reuşit (...) reorganizarea instituţiei în mai puţin de şase luni de la preluarea mandatului, trimiterea în judecată a funcţionarilor certaţi cu legea, renegocierea contractelor, tăierea de beneficii ilegale, stoparea finanţării cu bani publici a presei apropiate de unele partide politice, un serviciu de urbanism corect şi o primărie deschisă tuturor cetăţenilor, adică transparentă", a completat Clotilde Armand. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)