Claudiu Târziu atacă conducerea AUR: „Am ajuns în postura unui partid minor, fără busolă”

Claudiu Târziu atacă conducerea AUR: „Am ajuns în postura unui partid minor, fără busolă”

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR , formulează o scrisoare către Biroul Național de Conducere al AUR, aducând critici la adresa conducerii.

Claudiu Târziu critică printr-o scrisoare conducerea AUR/FOTO: Arhivă

Claudiu Târziu critică printr-o scrisoare conducerea AUR/FOTO: Arhivă

”De la imaginea grupării ”extremiste” (de extremă urgenţă – i-am zis eu), anti- sistem, care dădea fiori tuturor rebuturilor politice care au condus România în ultimii 34 de ani, am ajuns, în doar câteva luni, în postura unui partid minor, fără busolă, imprevizibil chiar şi pentru membrii săi şi complet irelevant în orizontul politic al viitorului mandat”, afirmă Claudiu Târziu în scrisoarea publicată de ziarobiectiv.ro .

Despre candidatul Mihai Enache de la București, spune că AUR a avut impertinența de a desemna un „cvasi-cunoscut”, ceea ce oferă impresia alegătorilor de blat politic sau lipsă de cadre AUR.

Despre alegerile europarlamentare, spune că AUR au decis să se „avânte în cea mai importantă bătălie politică” cu Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș, neaducând în discuție Schengen, politicile comerciale, energie sau green deal. Despre cifrele obținute la europarlamentare și locale spune că sunt o rușine pentru potențialul AUR.

Claudiu Târziu a mai menționat în scrisoare faptul că gradul de încredere al membrilor de partid în conducere este zero, aducând aminte de momentul lansării candidaților la parlamentare, de la Arenele Romane.

„Dacă încă mai visați la ˝spiritul AUR˝, revedeți imaginile cu lansarea ˝candidaților˝ pentru parlamentare, de la Arenele Romane, unde numeroși colegi ai noștri au fost umiliți la scenă deschisă, într-un scenariu de marketing politic care n-a păcălit pe nimeni. Priviți scaunele goale și mai ales fețele participanților.”, a relatat președintele Consiliului Național de Conducere.

De asemenea, amintește în scisoare de „deciziile greșite” ale AUR, și de secretomania la nivelul partidului.

„Un lanț de evenimente și decizii greșite, când nu de-a dreptul stupide, a uluit majoritatea susținătorilor AUR în lunile care au trecut: casele de 35 de mii de euro, veștile tulburătoare despre alianța cu USR, nevalidarea unor candidați aleși în consilii locale și județene, nominalizarea pe sprânceană a candidaților pentru Parlament și, nu în ultimul rând, secretomania care învăluie orice hotărâre la nivelul partidului.”

Încă o critică pe care o aduce în scrisoare o reprezintă numirea candidaților fără semnătura lui, așa cum prevede statutul.

”Listele de candidaţi se depun fără semnătura mea, care este obligatorie conform statutului. Întreg procesul decizional este restrâns la nivelul preşedintelui de partid şi se pune în practică prin directive verbale, nediscutate în structurile de partid şi neadoptate legal. Dacă un lider îşi poate pierde parţial sau total reperele morale şi respectul pentru legalitate în momente de mare intensitate politică, apropiaţii şi colaboratorii au datoria să-l readucă cu picioarele pe pământ, nu să îi stimuleze pornirile dictatoriale”, transmite acesta în scrisoare.

Potrivit lui Claudiu Târziu, s-ar putea produce o schimbare cu adevărat dacă se vor elibera la timp adeverințele de membri colegilor aleși locali, pe care partidul a refuzat să-i valideze.

„Dacă vrem să schimbăm ceva cu adevărat, o putem face în această săptămână. Încă mai este timp pentru a elibera adeverințele de membri colegilor aleși locali pe care partidul a refuzat să-i valideze în mod abuziv și care totuși și-au depus dosarele spre validare. Ne vom scuti de procese pe care le vom pierde, de risipirea de resurse, de scandaluri publice interminabile și, mai ales, vom face dreptate. Dacă nu facem dreptate în interiorul partidului, cum vom face pentru toți românii?”, a scris acesta.

Ca reacție la scrisoare, Biroul Național de Conducere al AUR infirmă zvonurile potrivit cărora ar exista tensiuni în conducerea partidului, considerându-le o încercare de destabilizare.

„Întrucât în spațiul public au apărut zvonuri conform cărora ar exista tensiuni majore între membrii conducerii partidului AUR, pentru o corectă informare a cetățenilor, în general și a electoratului nostru, în mod special, dezmințim aceste zvonuri și asigurăm toată lumea de buna colaborare dintre noi, în interesul românilor.

Considerăm că acest episod este doar o altă încercare de destabilizare, venită din afara partidului, așa cum au mai fost destule în ultimii ani. Nici de această dată nu vom cădea în capcanele pe care ni le întinde sistemul.

Continuăm împreună lupta pe care am început-o în urmă cu cinci ani, ghidați de principiile și valorile noastre și de dorința de a face bine românilor și României.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt!

2 Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă, mâna unei civilizații superioare?

3 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

4 ULTIMA ORĂ Un judecător sindic a dispus astăzi intrarea în insolvență a Nordis Management și a numit un administrator judiciar provizoriu

5 Așa o fi?