Claudia Ionescu (BVB): Trăim vremuri tulburi; avem probleme date de epidemia de coronavirus şi de incertitudinea politică

Claudia Ionescu (BVB): Trăim vremuri tulburi; avem probleme date de epidemia de coronavirus şi de incertitudinea politică

Trăim vremuri tulburi în care probleme date de epidemia de coronavirus au afectat pieţele de capital internaţionale, iar în România avem şi incertitudine politică, a afirmat, vineri, Claudia Ionescu, membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Trăim vremuri tulburi în care avem odată problemele de sănătate date de epidemia de coronavirus. Aceasta a fost una din cauzele pentru care pieţele internaţionale au căzut. Şi peste toate acestea, noi, în ţară, avem şi această incertitudine politică dată de faptul că nu avem un guvern stabil", a spus Claudia Ionescu, la evenimentul "Sună Clopoţelul pentru Egalitate de Gen".

Întrebată dacă incertitudinea politică s-a simţit pe Bursă, ea a răspuns: "Întotdeauna politicul poate avea influenţe pe burse, în primul rând pentru că politicul este cel care trebuie să dea stabilitate şi predictibilitate".

Claudia Ionescu a participat la un eveniment special pentru egalitatea de gen dedicat Zilei Internaţionale a Femeii, intitulat "Sună Clopoţelul pentru Egalitate de Gen".

În acest context, ea menţionat că în urmă cu doi ani era singura femeie din Consiliul de Administraţie al BVB, în timp ce acum proporţia în CA este de 23% femei şi 77% bărbaţi.

La rândul său, Silvia Buicănescu, directorul general al Depozitarului Central, a apreciat că la nivelul instituţiei pe care o conduce femeile au fost întotdeauna bine reprezentate în board, la nivelul conducerii executive fiind o balanţă perfect echilibrată, dar în rândul angajaţilor balanţa "este mult în favoarea doamnelor".

Pe de altă parte, Elisabeta Moraru, directorul general al Google România, a fost de părere că discuţia despre egalitate de gen induce ideea că aceasta nu există.

"Eu cred cu tărie că discuţia despre egalitate provoacă în sine afirmarea faptului că nu există această egalitate de gen sau că femeile cred că nu sunt egale cu bărbaţii. Şi refuz asta. O refuz zilnic în ceea ce fac eu în cariera mea şi în felul în care în cresc copiii şi, mai mult decât atât, cred asta pentru că cred că este vorba de echitate de şansă şi în tot ceea ce facem noi, în proiectele pe care le-am desfăşurat de-a lungul anilor a fost despre echitate şi despre faptul că trebuie să oferim oportunităţi tuturor şi atunci cel mai bun profesionist câştigă. De altfel, şi când veniţi la birou nu sunteţi neapărat doamnele, mamele, partenerele, sunteţi profesionistele şi vă comparaţi sau trebuie să ne comparăm cu profesioniştii şi să nu vedem xy-ul sau xx-ul din noi, ci potenţialul de a face lucruri extraordinare", a susţinut Elisabeta Moraru.

Banca Mondială, IFC, UN şi BVB au organizat vineri evenimentul special de Ziua Internaţională a Femeii intitulat "Sună Clopoţelul pentru Egalitate de Gen".

Conform organizatorilor, această inţiativă a început ca o colaborare globală între bursele din întreaga lume, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Femeii. În martie 2019, un număr de 85 de burse au sunat clopoţelul pentru egalitatea de gen, o creştere importantă de la 33 de burse în urmă cu patru ani, iar în 2020 este de aşteptat ca numărul să continue să crească. AGERPRES/(A - autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...