Ciupercile pot controla roboți prin impulsuri electrice. Descoperirea uluitoare a oamenilor de știință

Ciupercile pot controla roboți prin impulsuri electrice. Descoperirea uluitoare a oamenilor de știință

Apar noi invenții uluitoare. Oamenii de știință au descoperit că miceliul, structura asemănătoare rădăcinii unei ciuperci, poate controla un robot prin utilizarea impulsurilor electrice pentru a declanșa mișcări, conform Telegraph.

Robotul ar putea fi folosit pentru a detecta substanțele chimice din sol. Foto Captură video X

Robotul ar putea fi folosit pentru a detecta substanțele chimice din sol. Foto Captură video X

Cercetătorii de la Universitatea Cornell și de la Universitatea din Florența au creat doi roboți noi, unul care seamănă cu o stea de mare și altul care stă pe roți, și au pus miceliu în componentele lor electronice.

Materialul fungic rămâne viu și se poate dezvolta în condiții grele, ceea ce îl face un material ideal pentru controlul roboților în medii neobișnuite.

Oamenii de știință susțin că își doresc ca roboții „biohibrizi” să poată fi folosiți în viitor pentru a detecta substanțele chimice din sol și pentru a contribui la alte procese agricole.

Totuși, există îngrijorări legate de faptul că dispozitivele parțial vii ar putea afecta mediul natural și ar ridica probleme de natură etică cu privire la producerea de dispozitive vii.

Conform noilor cercetări, variațiile de lumină declanșează impulsuri electrice naturale în interiorul ciupercii care face ca roboții să se miște.

Diferitele surse, cum ar fi lumina ultravioletă, le modifică mișcările . Imaginile au arătat că robotul asemănător stelei de mare mergea și părea să danseze ca reacție la semnalele ciupercii. Celălalt robot a fost capabil să se rostogolească pe sistemul său cu roți.

Sistemele vii răspund la atingere, răspund la lumină, răspund la căldură, răspund chiar și la unele necunoscute, precum semnalele”, a spus Anand Mishra, autorul principal al studiului, de la Laboratorul de Robotică Organică din Cornell.

De aceea ne gândim, OK, dacă ai vrea să construiești roboți în viitor, cum pot funcționa într-un mediu neașteptat? Putem valorifica aceste sisteme vii, iar la orice semnal necunoscut, robotul va răspunde”, a mai spus Mishra.

Prin încorporarea materialului viu, mașinile sunt capabile să imite mai bine modul în care creaturile vii se mișcă, funcționează și își identifică mediul, ceea ce le îmbunătățește nivelul de autonomie.

În acest caz, am folosit lumina ca sursă, dar în viitor va fi chimică”, a spus Rob Shepherd, profesor de inginerie mecanică și aerospațială la Cornell Engineering.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…