Ciuhandu (fost primar al Timișoarei): Nu am făcut nimic ilegal, am aplicat hotărârea CL de finanțare a Clubului de fotbal "Poli"

Ciuhandu (fost primar al Timișoarei): Nu am făcut nimic ilegal, am aplicat hotărârea CL de finanțare a Clubului de fotbal "Poli"

Decizia Tribunalului Timiș de începere a judecării fostului primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, în dosarul finanțării Clubului de fotbal "Poli" când acesta era condus de Marian Iancu, a fost contestată de fostul edil și de ceilalți zece inculpați în cauză.

Foto: (c) Constantin DUMA / Arhiva AGERPRES

Ciuhandu se consideră ''complet nevinovat'', susținând că nu a făcut nimic ilegal, ci a pus în aplicare o hotărâre de Consiliu Local.

''Dacă se decide judecata, o să mă duc în judecată. Eu nu am făcut absolut nimic ilegal, din punctul meu de vedere. Am avut hotărâri de Consiliu Local, au fost sesiuni promovate, negociate de consilieri, votate de ei. Eu le-am pus în aplicare, este adevărat; eram obligat să fac acest lucru, altfel aș fi căzut într-un abuz în funcție. Acum se pare că și acesta este abuz în funcție. O să decidă instanța'', a declarat presei fostul primar al municipiului Timișoara.

Gheorghe Ciuhandu a fost trimis în judecată alături de viceprimarul Adrian Orza, de secretarul primăriei, Ioan Cojocari, și de alți opt angajați ai municipalității.

Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Smaranda Haracicu, Violeta Mihalache, Delia-Ileana Dumitru au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Adrian Orza, Mirel Munteanu, Alina Pintilie, Mariana Dumitru vor fi judecați pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Martin Staia și Nicușor Miuț, pentru aceeași faptă de complicitate însă în formă continuată. Toți cei 11 inculpați au fost trimiși în judecată în stare de libertate.

Procurorii DNA au reținut că acordarea unor sume de bani ''în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală''.

Un raport al Curții de Conturi a arătat că finanțările pentru clubul timișorean de fotbal, venite din partea Consiliului Județean și Primăriei Timișoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

DNA Timișoara i-a pus sub acuzare pentru abuz în serviciu și pe fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, precum și pe secretarul administrației județene din perioada respectivă, Petrișor Nădăștean, tot pentru finanțarea Poli Timișoara, prejudiciul creat în acest dosar ridicându-se la 9,5 milioane de lei.

AGERPRES/(A, AS — autor: Otilia Halunga, editor: Nona Jalbă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”