Ciucă, mesaj pentru Putin: Cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă și la el acasă!

Ciucă, mesaj pentru Putin: Cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă și la el acasă!

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit despre atacul trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, subliniind că „elementul-surpriză” este o componentă a oricărui război. Ciucă a ținut să-i transmită și lui Putin un mesaj. 

Atac ucrainean în regiunea Kursk FOTO: Profimedia

Atac ucrainean în regiunea Kursk FOTO: Profimedia

„Elementul-surpriză este o componentă a oricărui război. Recenta incursiune a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk ne arată că surprizele pot să schimbe percepția publicului asupra evoluției unui conflict armat”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ultimele zile au arătat că armata lui Vladimir Putin „nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar președintele are probleme de conducere a țării”.

„În prezent, nu știm care sunt obiectivele strategice vizate de inițiatorii unei asemenea acțiuni tactice neașteptate și nu mă voi hazarda în a face speculații pe această temă. Dar indiferent de ceea ce speră conducerea armatei ucrainene să obțină prin această ofensivă, ultimele zile ne-au arătat trei lucruri importante:

1. Armata lui Vladimir Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar președintele are probleme de conducere a țării. Forțele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, iar armata rusă, dincolo de slăbiciunile dovedite, nu poate da o replică pe măsură. Acest lucru în sine este o lovitură aplicată imaginii Rusiei, dar mai ales moralului armatei și încrederii populației în actuala conducere.

2. Structurile de planificare militară ucrainene și serviciile secrete au reușit o performanță deosebită în aceste timpuri: să proiecteze și să pună în practică o asemenea acțiune ofensivă, fără ca vreo informație sau intenție să fie devoalate.

3. Echipamentele militare occidentale chiar fac o mare diferență în teren și permit ucrainenilor să aplice soluții la care nimeni nu s-ar fi putut așteptat vreodată”, a explicat Nicolae Ciucă.

În ansamblu, mesajul pentru președintele Putin este unul limpede și clar, susține liderul PNL.

„Cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat și la el acasă. Din păcate, singurul limbaj pe care dictatorii îl înțeleg este demonstrația de forță”, a adăugat Nicolae Ciucă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

2 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

3 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză