Ciucă îl critică pe Ciolacu pentru blocarea plății PNRR, iar premierul cere PNL să își asume scăderea pragului pentru microîntreprinderi: „Îmi e și jenă să vă răspund”

Ciucă îl critică pe Ciolacu pentru blocarea plății PNRR, iar premierul cere PNL să își asume scăderea pragului pentru microîntreprinderi: „Îmi e și jenă să vă răspund”

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu se acuză reciproc după ce Comisia Europeană a suspendat parţial plata către România, deoarece nu a îndeplinit reformele cuprinse în șase jaloane din PNRR.

Cei doi lideri se acuză reciproc pentru neîndeplinirea reformelor asumate. Foto Mediafaxî

Cei doi lideri se acuză reciproc pentru neîndeplinirea reformelor asumate. Foto Mediafaxî

Imediat după anunţul Comisiei Europene privind faptul că România nu a îndeplinit reformele asumate în PNRR privind guvernanța corporativă, investițiile în transporturi și regimul fiscal al microîntreprinderilor, liderul PLN Nicolae Ciucă a transmis un mesaj extrem de dur la adresa premierului Marcel Ciolacu , pe care l-a acuzat că, împreună cu partidul pe care îl conduce, este principalul responsabil pentru această situaţie.

„Am văzut răspunsul Comisiei Europene pentru cererea de plată numărul 3 din PNRR. Ceea ce a anunțat Comisia astăzi nu este deloc similar cu ceea ce ne-a zis public domnul Ciolacu despre riscul de a pierde bani din PNRR.

Cel mai grav este că această veste ne lovește tocmai când aveam nevoie să știm cum să proiectăm bugetul pentru anul 2025.

Îi cer domnului Ciolacu să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR.

Prim-Ministrul are responsabilitatea de a prezenta un plan foarte clar despre cum îndeplinim jaloanele restante din PNRR.

Întrucât cunosc PSD-ul și pe domnul Ciolacu, mi-aș dori să nu amâne măsurile necesare pentru a nu pierde banii europeni, așa cum a fost înțelegerea atunci când aveam dialog”, a scris Nicolae Ciucă pe contul său de Facebook.

Replica premierului Marcel Ciolacu nu a întârziat să apară, acesta aducându-i aminte lui Nicolae Ciucă faptul că problemele din companiile care activează în domeniul energetic au fost preluate de la fostul ministru PNL Virgil Popescu, iar în ceea ce priveşte pragul pentru microîntreprinderi, acesta a fost stabilit pe vremea când premier era Florin Cîţu, tot de la PNL. În aceste condiţii, liderul PSD îi cere lui Nicolae Ciucă să-şi asume responsabilitatea pentru toate aceste decizii care au dus la un eşec în ceea ce priveşte respectarea reformelor în domeniile respective.

„Domnule Ciucă, pentru prima dată îmi este și jenă să vă răspund. Acest circ de-a opoziția nu ajută pe nimeni. Și nici pe dumneavoastră!

Românii așteaptă altceva de la un om de stat. În primul rând așteaptă asumare. Iar tot ceea ce a invocat Comisia sunt lucruri petrecute în mandatul dumneavoastră.

Din fericire, lucrez foarte bine cu dl ministru Burduja și vom corecta toate nenorocirile făcute în companiile din energie de fostul ministru Virgil Popescu, colegul dvs.

Lucrez foarte bine cu ministrul Transporturilor și probabil că ați sesizat că astăzi un alt coleg al dumneavoastră și-a dat demisia în sfârșit de la Metrorex.

Lucrez foarte bine cu SGG-ul condus de PNL și vom relua cât mai repede procedurile la AMEPIP.

Lucrez foarte bine cu toată lumea, domnule Ciucă, ca să corectăm ceea ce s-a greșit și să nu pierdem niciun euro din PNRR.

Mai rămâne un singur lucru, pe care însă trebuie să-l decidem împreună în Coaliție: care este cea mai bună decizie pentru micii antreprenori, pe care clamați că îi susțineți.

Avem nevoie de asumarea unei decizii politice clare cu privire la pragul pentru microîntreprinderi. Acela pus în PNRR de guvernul de dreapta condus de președintele PNL de la acea vreme- dl. Cîțu!

Oamenii trebuie să știe: avem de ales între a scădea pragul la microîntreprinderi și a lua în jur de 300 de milioane de euro sau a renunța la bani și a păstra cuantumul actual de 500 de mii de euro.

Vreți nu vreți, domnule Ciucă: sunteți parte a deciziei! Asumați-vă!”, i-a transmis Marcel Ciolacu liderului PNL.

Aşa cum „Adevărul” v-a informat deja, în decurs de o lună, Guvernul trebuie să formuleze un răspuns cu privire la stadiul reformelor şi, în cazul în care Comisia Europeană menţine aceeaşi decizie, România are la dispoziţie 6 luni pentru a-şi rezolva problema, înainte de a pierde banii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Atenție la omul care poate îngropa economic Rusia!

2 Surprinzătorul raport ING Bank despre PIB-ul României / Alții mint cu nesimțire că suntem pe marginea prăpastiei

3 Cine este Adrian Marţian, tatăl copiilor dispăruți

4 Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marțian nu au fost găsiți. Detalii tulburătoare ies la suprafață

5 Imagini de film SF / Americanii implementează sistemul Matrix iar elicopterele militare zboară deja singure