Ciucă, despre cazul fostului general SRI Coldea: Cei care au greşit trebuie să răspundă

Ciucă, despre cazul fostului general SRI Coldea: Cei care au greşit trebuie să răspundă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, cu privire la cazul fostului general din SRI Florian Coldea că cei care au greșit trebuie să răspundă și că instituția și-a făcut datoria față de țară.

Nicolae Ciucă: SRI nu a făcut altceva decât să-şi facă datoria faţă de ţară FOTO gov.ro

Nicolae Ciucă: SRI nu a făcut altceva decât să-şi facă datoria faţă de ţară FOTO gov.ro

Prezent la Arad pentru o întâlnire cu membrii PNL din judeţ, Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnalişti dacă imaginea SRI şi încrederea în instituţie au fost afectate pe fondul mediatizării cazului Florian Coldea , el arătând că acest caz "are impact în primul rând asupra persoanelor".

"Este o chestiune care, sigur, are un impact în primul rând asupra persoanelor şi instituţia, aşa cum o ştim cu toţii - şi de fiecare dată au existat evaluări şi inclusiv percepţia oamenilor - nu a făcut altceva decât să-şi facă datoria faţă de ţară. Că unii au greşit, aceia trebuie să răspundă pentru faptele lor", a spus preşedintele PNL, conform Agerpres .

Și prim-ministrul Marcel Ciolacu , preşedintele PSD, a reacționat, sâmbătă, cu privire la cazul celor doi foşti generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, afirmând că în mandatul său de premier Justiţia funcţionează iar „partidul principal al penalilor a devenit USR".

Mă bucur că în perioada mea de prim-ministru Justiţia funcţionează şi chiar constatam că nu mai vedeam girofarurile din timpul nopţii, pot fi chemaţi (la audieri - n.r.) la prânz, omeneşte, nu se ţine cont de culoarea politică. Este adevărat, văd un partid, USR, cei cu Piaţa Victoriei, cu 'DNA' şi cu 'votează DNA', toţi spun că este o implicare politică. Nu prea înţeleg cum ar putea politicul să se mai implice în actul de justiţie, după toate măsurile luate. Este adevărat, se vede că PSD s-a detaşat total de acest fenomen şi că partidul principal al penalilor a devenit USR", a spus premierul Marcel Ciolacu.

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost pus sub control judiciar, la fel şi fostul general SRI Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăila.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii