Cîţu: FNGCIMM a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest

Cîţu: FNGCIMM a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest, a scris, vineri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe Facebook.

"FNGCIMM a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest. Cine a atacat acest site?
De ce a fost atacat? Instituţiile statului lucrează în acest moment şi cum vom avea informaţiile respective le vom prezenta public.
Procedura de înregistrare se va relua de la zero. Acest site este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil şi are statut de IMM. Principiul de înscriere în program nu este primul venit, primul servit. Aplicaţia rămâne deschisă până la sfârşitul acestui an. Cel mai important program de susţinere a IMM-urilor din ultimii 30 de ani va funcţiona şi va funcţiona excelent", a afirmat Cîţu.

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că aplicaţia Imminvest.ro a fost blocată exact la momentul deschiderii după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni.

"Astăzi trebuia lansată aplicaţia www.imminvest.ro. Din păcate aplicaţia a fost blocată exact la momentul deschiderii....La ora 5.30 şi până la ora 8.30 au fost 2.785 de accesări. Deci pe site se încerca, să făcea o refresh-uire. Portalul s-a deschis la ora 10.00, iar numărul de solicitări a fost de 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni. În România după cum bine ştiţi sunt 475.000 de IMM-uri", a spus Dumitru Nancu.

El a menţionat că acest volum de trafic a blocat atât site-ul www.imminvest.ro cât şi site-ul fngcimm.ro.

Potrivit sursei citate, salariaţii instituţiei împreună cu cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Centrului Naţional Cyberint al Serviciului Român de Informaţii încearcă să identifice cauzele care au dus la această situaţie, iar ulterior aplicaţia va fi transferată şi gestionată de către STS.

În opinia sa, aplicaţia ar putea deveni funcţională în prima zi lucrătoare după Sărbătorile Pascale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Ucraina a lovit pentru prima dată Rusia cu rachete americane ATACMS!

4 Amante ale liderului celui mai periculos clan interlop din Capitală s-au bătut într-un club de fițe din Herăstrău

5 Ce se întâmplă în Europa? / Încă un cablu de comunicații subacvatic a fost tăiat, alte două țări afectate