Citiți și judecați voi! Dramaticul caz al procurorilor DNA Oradea, prigoniți de Mafia politico-judiciară după ce-au pus-o sub acuzare pentru corupție!

Citiți și judecați voi! Dramaticul caz al procurorilor DNA Oradea, prigoniți de Mafia politico-judiciară după ce-au pus-o sub acuzare pentru corupție!

Citiți și judecați voi! Dramaticul caz al procurorilor DNA Oradea, prigoniți de Mafia politico-judiciară după ce-au pus-o sub acuzare pentru corupție!

În perioada 2011-2017, DNA Oradea a fost unul dintre serviciile teritoriale cu cele mai bune rezultate din țară.  Zeci de dosare cu sute de inculpați celebri au fost finalizate în această perioadă fiind trimiși în judecată, mai ales pentru fapte de corupție,  judecători, șefi de poliție, chiar un fost șef al Poliției Române, prim-procurori, avocați, politicieni, parlamentari,  funcționari cu funcții de conducere, rectorul Universității din Oradea, un episcop, medici și oameni de afaceri, etc... 

Comisarul.ro vă prezinta o listă cu o mică parte dintre cei care au ajuns în instanță în dosarele instrumentate de DNA Oradea în perioada în care instituția a fost condusă de Ciprian Man, unul dintre procurorii vânați acum de SS, ciomagul creat de PSD pentru a se răzbuna pe  magistrații  anti corupție.

Magistrați și polițiști

GALEA OVIDIU DANIEL, judecător la Tribunalul Bihor

PUŞCAŞ MIRCEA, judecător la Curtea de Apel Oradea

POPA VASILE CONSTANTIN, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

SABĂU GLIGOR IOAN, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș

ARDELEAN ADRIANA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș

POPA LIVIU, chestor de poliție, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor

INDREI REMUS DANIEL, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Poliției municipiului Beiuș

BRÎNDAȘ IOAN, adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor (cu grad profesional de comisar șef de poliție)

BOȘCA VLAD NICOLAE, comisar șef de poliție, la data faptei șef al Serviciului de Investigații Criminale-I.P.J. Satu Mare
TĂUT IOAN LIVIU, inspector șef adjunct al I.P.J. Satu Mare, cu gradul profesional de chestor de poliție, la data faptei,
SAVA GHEORGHE-CORNEL, comisar șef de poliție, șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bihor
GHIROSA MARCEL, la data faptei comisar șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Rutier

Politicieni și funcționari

KISS ALEXANDRU – IOSIF - FRANCISC, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor
GOVOR MIRCEA VASILE, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare și președinte al organizației județene a unui partid politic (la data faptelor)
VALER MARIAN, senator,președinte al organizației județene Satu-Mare a unui partid politic, la data faptelor, senator în Parlamentul României
STRUJAN CONSTANTIN, la data faptei subprefect al județului Harghita
VOLOȘENIUC DUMITRU, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, la data faptelor
DOMOCOȘ ADRIAN NICOLAE, primar al municipiului Beiuș
ODOBASIANU NICU SILVIU, primar al municipiului Beiuș (2000-2008)
IUHAS VIOREL, viceprimar al municipiului Beiuș (2000-2008)
CODREANU OCTAVIAN MIRCEA FLORIAN, care a deținut în perioada 1996-2000 calitatea de primar al municipiului Beiuș
ȚÎRLE LEONTIN, la data faptei director executiv al Casei Județene de Pensii Bihor
COSTIN GHEORGHE, viceprimar al municipiului Beiuș (2008-2012),
DUME DUMITRU ADRIAN, director general manager în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor
MOȚ ION FLORIN, primar al comunei Zărand, jud. Arad
PINTEA VIOREL, director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) Satu Mare
SECOŞAN NICOLAE SEBASTIAN, comisar şef la A.N.P.C. – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor
MIHALACHE GABRIEL-CONSTANTIN, șef al Serviciului de Medicină Legală Bihor
BERCEA VIRGIL, episcop al Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică Oradea
BUNGĂU CONSTANTIN, rector al Universității din Oradea

CHIPEA FLOARE, decan al Facultății de Științe Socio – Umane din cadrul Universității din Oradea
Zeci de alte persoane: avocați, executori judecatoresti,  funcționari publici și oameni de afaceri
Sursa:   https://www.pna.ro/

Mascarada de la Secția Specială. Procurorii, puși sub acuzare de procuroarea PSD/Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procurori DNA Oradea la inculpații pe care i-au trimis în judecată. 

Procuroarea PSD Adina Florea de la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) i-a pus ieri oficial sub acuzare pe foștii procurori DNA Oradea, Ciprian Man, Cristi Ardelean și Adi Muntean, și pe judecătoarea Crina Muntean, fosta președintă a Tribunalului Bihor, pentru un pomelnic de infracțiuni: șantaj, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, instigare la mărturie mincinoasă, divulgare de informații nepublice – potrivit ordonanței de începere a urmăririi penale, document consultat de  G4Media.ro .

În esență, Adina Florea susține că procurorii DNA Oradea le-ar fi făcut dosare de corupție unor judecători de la Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Oradea doar pentru că aceștia nu pronunțau sentințe pe placul procurorilor în dosarele DNA. Mai mult, procurorii ar fi ținut în nelucrare dosarele judecătorilor în scop de șantaj.

Cel puțin, acestea sunt acuzațiile judecătorilor anchetați de procurorii DNA pentru corupție, acuzații însușite de Adina Florea. De notat că judecătorii anchetați de procurorii DNA Oradea și care au formulat acum plângeri împotriva lor, au primit, în final, soluții de clasare sau au fost achitați.

Cu excepția judecătorului Mircea Pușcaș de la Curtea de Apel Oradea, care a fost condamnat la 4 ani de pușcărie, ca urmare a unui dosar instrumentat de procurorul Ciprian Man. Sau a judecătorului Ovidiu Galea, fost șef de cabinet al unui demnitar PSD, care a primit un avertisment din partea instanțelor pentru fals în declaraţii întrucât nu a declarat că e mason. Curtea de Apel Timișoara a considerat că fapta nu are grad ridicat de pericol social şi a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei şi sancţionarea lor doar cu un avertisment, apoi SIIJ nu a mai formulat apel și decizia a rămas definitivă săptămâna trecută la Înalta Curte. De altfel, avocatul judecătorului Galea, Dan Chitic, a fost prezent joi la audierile de la SIIJ. 

În schimb, judecătoarea Crina Muntean este acuzată că i-ar fi ajutat pe procurori să facă probe împotriva judecătorilor și că ar fi determinat mai mulți colegi să dea declarații mincinoase împotriva altora tocmai ca să îi ajute pe procurorii DNA. De notat că judecătoarea Crina Muntean este primul magistrat judecător ”victimă” a procurorilor Secției Speciale pentru presupuse abuzuri, până acum ”clienții” SIIJ fiind doar procurori, în frunte cu fosta șefă a DNA, Codruța Kovesi.

De observat și acuzația de ”divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice” adusă de Adina Florea procurorului Adi Muntean pe motiv că ar fi dat informații din dosare presei locale, în special jurnalistei Laura Gal de la ziarul ”Bihoreanul”, ca să îi atace pe judecătorii care nu pronunțau sentințe așa cum voiau procurorii.

Proba-cheie. Dosarul Adinei Florea a plecat de la o probă-cheie, o înregistrare a unei ședinte a DNA Oradea din data de 19 ianuarie 2018 în care procurorii vorbeau să le facă dosare penale unor judecători ”ca să intre frica în ei”.

FOTO: Extras din ordonanța de începere a urmăririi penale privind proba cheie, înregistrarea cu ședința procurorilor DNA

Această înregistrare a fost publicată de avocatul Răzvan Doseanu la începutul acestui an, apoi pusă la dispoziția procurorilor SIIJ. Secția Specială a deschis un dosar după ce preotul Chris Terhes, actual europarlamentar PSD, a formulat o plângere penală.

În ordonanța SIIJ este citată declarația fostului șef al Poliției Beiuș, comisarul Remus Indrei, trimis în judecată pentru luare de mită de procurorul Ciprian Man în dosarul fostului șef al Poliției Române, Liviu Popa, și al judecătorului Ovidiu Galea, caz soldat cu achitări după ce SIIJ nu a mai formulat apel.

 

Indrei a povestit că, în februarie 2018, și-a cumpărat un smart-phone nou din Beiuș și ar fi mers apoi la un atelier de service GSM ca să își transfere datele din telefonul vechi în cel nou. Apoi, ca prin minune, în ianuarie 2019, ar fi descoperit, din întâmplare, în noul telefon înregistrarea cu procurorii DNA. Fostul polițist sugerează că telefonul nu ar fi fost în realitate nou și că i-ar fi aparținut procurorului Man, care e prieten cu cel de la atelierul de service GSM, Ovidiu Stere.

FOTO: Extrase din declarația lui Remus Indrei la SIIJ

Avocatul Răzvan Doseanu este apărătorul fostului polițist Remus Indrei, actual membru PSD și participant la mitingul din București, din iunie 2018, organizat de Dragnea împotriva statului paralel.

Doseanu este și avocatul fostului preşedinte UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, condamnat inițial la 8 ani de detenţie pentru că ar fi primit mită 4 milioane de euro. Curtea de Apel Oradea a decis însă casarea sentinţei şi rejudecarea cazului, invocând vicii de procedură. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Adi Muntean de la DNA Oradea, actual suspect la SIIJ pentru presupuse abuzuri, iar judecătorul de la CA Oradea care a înclinat balanța pentru rejudecarea procesului este Mihai Udroiu, fost consilier al Alinei Bica de la DIICOT, el însuși anchetat de DNA pentru trafic de influență. Udroiu ar fi acceptat o excursie în Dubai de la magnatul Energiei, Bogdan Buzăianu, în schimbul unui document de la DIICOT pe care voia să îl folosească împotriva deciziei Hidroelectrica de a denunţa contractele cu aşa-zişii băieţi deştepţi din Energie.

Și, în fine, Doseanu este şi avocatul Nelei Secară, o altă clientă a DNA şi victimizată de Antena 3.

Cum s-au plâns judecătorii de la Oradea la SIIJ că au fost abuzați de procurorii DNA. Unul dintre judecătorii care s-au simțit amenințați este chiar Mihai Udroiu, fostul consilier al Alinei Bica, condamnată la 4 ani de detenție pentru corupție și dată în urmărire internațională. Alte judecătoare anchetate pentru corupție, precum Florica Roman sau Raluca Cuc, s-au plâns de ”teroarea”, ”frica” induse de procurorii DNA.

FOTO: Extras din declarația judecătoarei Raluca Cuc la SIIJ

FOTO: Extras din declarația judecătorului Mihai Udroiu la SIIJ

FOTO: Extras din declarația judecătoarei Florica Roman la SIIJ

Ce spun suspecții de abuzuri, Man, Ardelean și Crina Muntean, în apărarea lor. ”Sunt acuzat că, împreună cu colegii mei, Cristi Ardelean și Adi Muntean, aș fi șantajat 5 judecători din Oradea pentru a obține hotărâri favorabile DNA.

La data <<șantajului>>, partea vătămată, Mircea Pușcaș, era condamnat definitiv la 4 ani cu exectutare și era în penitenciar, persoanele vătamate, Traian Munteanu și Mihaela Pătrăuș, erau la pensie, persoana vătămată, Angela Tod, judeca exclusiv cauze civile, iar persoana vătămată, Adina Cioflan, nu avea pe rol cauze DNA.

În legătură cu abuzul în serviciu, sunt acuzat că am înregistrat greșit un act de sesizare, respectiv ca am înregistrat un proces verbal de sesizare din oficiu transmis de DGA Bihor, anterior autodenunțului formulat de persoana vătămată Adina Cioflan și că am împiedicat-o în această modalitate să beneficieze de clauza de nepedepsire, cu toate că, în realitate, legea nu prevede o astfel de posibilitate în cazul infracțiunii de fals intelectual”, a declarat pentru G4media.ro procurorul Ciprian Man.

”Eu nu am vorbit în ultimii ani cu judecătorii despre care se susține că i-am instigat să depună mărturie mincinoasă”, a declarat pentru G4media.ro și judecătoarea Crina Muntean.

”Deși este procuror, Adina Florea pare că nu înțelege care sunt rolul și obligația legală a unui procuror: aceea de a aduna probe în cazuri în care există indicii privind comiterea unei fapte penale, atât în acuzarea, cât și în apărarea unei persoane. Din punctul meu de vedere, dosarul doamnei Florea este despre ce v-am spus anterior, despre rolul unui procuror. În mod concret, în baza indiciilor pe care le-am avut la momentul respectiv, am decis punerea sub acuzare a unor judecători, respectând întru-totul prevederile legale, iar ulterior, după administrarea probatoriului, am hotărât să dispun clasarea întrucât standardul de probațiune e diferit între a dispune trimiterea în judecată și punerea sub urmărire penală”, a declarat pentru G4media.ro și procurorul Cristi Ardelean.


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Voi ați citit ce scrie Rareș Bogdan despre „documentul” cu Simion?

4 Hm! Pe asta o știați?

5 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...