Circa 200 de muncitori lucrau ilegal pe șantierul Autostrăzii A7. Au fugit pe câmp când a venit controlul și au fost prinși de jandarmi

Circa 200 de muncitori lucrau ilegal pe șantierul Autostrăzii A7. Au fugit pe câmp când a venit controlul și au fost prinși de jandarmi

Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Buzău, a desfășurat o serie de acțiuni de control pe parcursul mai multor zile pe șantierul Autostrăzii A7, în zona Stîlpu, pe lotul 3 al proiectului.

Autostrada A7

Autostrada A7

Controlul a dus la identificarea a 190 de persoane care lucrau fără contract individual de muncă pentru o firmă înființată de 2024.

„În momentul verificărilor, lucrătorii care desfășurau activități fără forme legale au încercat să fugă pe câmp, fiind identificați ulterior de echipajele de jandarmi venite în sprijinul nostru. Aceste încălcări constituie o încălcare a prevederile Codului Muncii, conform art. 15^1 privind munca nedeclarată. Pentru aceste nereguli, angajatorul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 200.000 de lei, maximumul prevăzut de lege”, a declarat Mihai Nicolae Ucă, inspector de stat general al Inspecției Muncii.

Pe lângă sancțiunea contravențională s-au dispus măsuri obligatorii , printre care încheierea contractelor individuale de muncă și înregistrarea acestora conform legii, precum și plata contribuțiilor sociale și a salariilor pentru perioada lucrată de angajați.

Prezent joi pe șantierul Autostrăzii A7, premierul Marcel Ciolacu a declarat,că este foarte bine că i-a prins şi o să suporte rigorile legii.

”Extraordinar că s-a descoperit un astfel de fenomen. Acum, ne certăm că descoperim şi aplicăm legea? Eu mă bucur, din funcţia de prim-ministru, că se aplică legea. Şi nimeni nu e mai presus de lege. Foarte bine că i-a prins, să le intre mintea în cap şi o să suporte rigorile legii”, a comentat şi premierul Marcel Ciolacu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner