Ciprian Ciucu și Dan Motreanu coordonează campania prezidențială a PNL

Ciprian Ciucu și Dan Motreanu coordonează campania prezidențială a PNL

PNL l-a desemnat pe Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, ca director executiv al campaniei prezidențiale, în colaborare cu șeful de campanie, Dan Motreanu, potrivit surselor liberale.

Echipa PNL cu liderul Ciuca la pupitru vorbind

PNL numește șeful de campanie și directorul executiv al campaniei electorale. Foto: Marcel Taranu

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a fost desemnat director executiv al campaniei prezidențiale de către Biroul Politic Național al PNL . El va colabora îndeaproape cu Dan Motreanu, coordonatorul campaniei.

Candidatul liberal Nicolae Ciucă a subliniat că Ciucu, cel mai votat primar din București, având un procent de susținere de 73%, deține recunoașterea necesară pentru această funcție.

Cine este Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, actual primar al Sectorului 6 din București, este un politician român cu o vastă experiență atât în administrația publică, cât și în societatea civilă. Înainte de 2023, a condus filiala PNL București, iar în 2019 a candidat la alegerile europarlamentare pe lista partidului, ocupând poziția a 18-a. În decembrie 2019, a fost numit la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Ciprian Ciucu dand declaratii la un birou cu microfon

Ciprian Ciucu a fost numit director executiv al campaniei PNL. Foto: Inquam

În sfera jurnalistică, Ciucu a fost editorialist pentru publicații precum Observator Cultural, unde deținea o rubrică permanentă, și a colaborat cu Dilema Veche și România Liberă. De asemenea, a scris pentru Cotidianul, concentrându-se pe teme de educație.

Ciucu a intrat pe scena politică în perioada 1999–2000, coordonând Centrul de Monitorizare a Activității Electorale al PNL. Ulterior, a lucrat în diverse structuri publice, inclusiv la Președinția României, Ministerul Administrației Publice și Consiliul Economic și Social. Din 2003, a activat în societatea civilă, dezvoltând proiecte de politici educaționale și inițiative anti-corupție cu organizații precum Centrul Educația 2000+ și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Până în prezent, a fost președinte și membru al boardului executiv al Centrului Român de Politici Europene, lucrând alături de Cristian Ghinea.

Cine este Dan Motreanu

Dan Motreanu este membru al Partidului Național Liberal (PNL) din 1990 și a activat în Alianța Civică, implicându-se în diverse acțiuni civice. A ocupat funcții de vicepreședinte în organizațiile PNL din Alba Iulia și județul Alba între 1997 și 2002.

Dan Motreanu in prim plan imbracat la costum negru, o camasa alba  si cravata neagra

Dan Motreanu a fost numit şef de campanie al PNL la alegerile prezidenţiale. Foto: Inquam

Între 1998 și 2005, a fost activ în Tineretul Liberal, ajungând președinte al Tineretului Național Liberal. În 2005, a fost ales secretar general al PNL, funcție pe care a ocupat-o până la numirea sa ca ministru.

Motreanu a fost consilier județean în Consiliul Județean Alba între 2000 și 2004 și a fost ales deputat în 2004. În cadrul Parlamentului, a fost președinte al Comisiei de Administrație Publică și chestor al Camerei Deputaților. Din 2007, este membru al Comisiei pentru agricultură.

După demisia ministrului Gheorghe Flutur, a fost numit ministru al agriculturii în Guvernul Tăriceanu pe 6 decembrie 2006, obținând sprijinul majorității din Biroul Politic al PNL. A fost eliberat din funcție pe 5 aprilie 2007, iar la finalul mandatului său a realizat acreditarea agențiilor de plăți din agricultură și a aprobat subvenții pentru fermieri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Imaginea este de astăzi...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „E de la țară” / Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru

4 Moment penibil pentru Putin. Dictatorul rus s-a bâlbâit încercând să pronunțe numele lui Erdogan, la summitul BRICS

5 Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie