Ciorba de cartofi, o alegere sănătoasă nu doar în post. Rețeta preparatului simplu cu care nu dai greș

Ciorba de cartofi, o alegere sănătoasă nu doar în post. Rețeta preparatului simplu cu care nu dai greș

O ciorbă de cartofi simplă, acrită cu borș sau cu zeamă de varză este o alegere gustoasă oricând, nu doar în perioadele de post. Preparatul este ieftin și sănătos și reprezintă o masă delicioasă și sățioasă.

Ciorba de cartofi, o mâncare delicioasă FOTO Adevărul

Ciorba de cartofi, o mâncare delicioasă FOTO Adevărul

Ingrediente:

  • 700 g cartofi roz
  • 1 ceapă mare (100 g)
  • 1 morcov (100 g)
  • 1 felie țelină (50 g)
  • 1 rădăcină pătrunjel (50 g)
  • 30 ml ulei
  • 300 ml suc de roșii
  • 200 ml borș sau zeamă de varză (opțional)
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • sare după gust
  • 1 crenguță cimbru uscat
  • pătrunjel sau leuștean (pentru servit)

Mod de preparare:

„Curățați cartofii, îi spălați și îi tăiați cubulețe potrivite ca mărime. Restul legumelor: ceapă, morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel, se taie mărunt. Puneți uleiul la încins direct în oala în care veți face ciorba. Căliți la început ceapa și semințele de chimen, apoi adăugați restul legumelor și un praf de sare. După ce legumele s-au înmuiat, iar ceapa a devenit ușor translucidă, puneți în oală cuburile de cartofi și condimentele: boia de ardei, dafin și cimbru.

Adăugați cam 1,5-2 litri de apă încălzită în prealabil și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic, cu capac, până când cartofii sunt fragezi. Îndepărtați crenguța de cimbru și frunza de dafin și puneți acum sucul de roșii și borșul sau zeama de varză încălzite, nu reci! Lăsați ciorba să mai fiarbă încă 10 minute. Presărați pătrunjel sau leuștean tocate mărunt și ciorba de cartofi e gata de servit”, notează bucate-aromate.ro .

Pentru un preparat perfect, este recomandat să folosim cartofi roz, care își păstrează bine forma la fierbere. Cartofii albi, făinoși nu sunt potriviți în această rețetă.

Cele mai frecvente greșeli atunci când preparăm cartofi: ce să nu faci niciodată. Mici trucuri pentru mese delicioase

După ce au fost curățați, cartofii trebuie puși în apă apă rece. În acest mod vor fi eliminați nitrații din cartofi, excesul de amidon și chiar va fi redus conținutul de calorii. Piureul preparat ulterior se va dovedi mai cremos și mai gustos gustos.

Conform unui articol publicat în 2021 în revista Nutrients, cartofii conțin vitamina B1, care aduc beneficii creșterii și dezvoltării umane, acid folic, care ajută la producerea de celule roșii din sânge, și vitamina B6 care aduce beneficii multor boli, inclusiv anemie. Cartofii sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți. Antioxidanții previn deteriorarea celulelor care, la rândul lor, pot preveni anumite boli.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!