Ciolos l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru funcția de ministru al Sănătății

Ciolos l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru funcția de ministru al Sănătății

Premierul Dacian Ciolos a inaintat joi presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii, potrivit unui comunicat al Guvernului.

"Ca sa fiu onest, am ezitat in aceasta perioada intre un om din sistem, un medic care sa cunoasca sistemul, sau un om din afara sistemului care sa cunoasca sistemul dar care sa vina cu credibilitatea viziunii echidistante din afara sistemului si care sa vina cu idei de reforma si de evolutie in sistem", a precizat joi seara premierul Dacian Ciolos, la Realitatea TV.

Acesta a precizat ca, avand in vedere "asteptarile foarte mari" dar si "presiunile care exista in sistemul medical", in conditiile in care "pentru foarte multi medici onesti este foarte greu sa accepte critici generalizate", a optat pentru Vlad Voiculescu, "un economist cu experienta de management in sistemul financiar bancar dar care de cativa ani cunoaste bine sistemul medical din Romania".

Ciolos a subliniat insa ca va "ramane pana la sfarsitul mandatului angajat pe domeniul Sanatatii".

"Chiar vreau sa miscam lucrurile in transparenta totala si sa continuam cu reformele care pot fi facute", a adaugat el.

Vlad Voiculescu este fondatorul Retelei Citostaticelor si vicepresedintele uneia dintre cele mai mari organizatii europene de pacienti (European Cancer Patient Coalition).

Vlad Voiculescu are o experienta de peste 10 ani in consultanta financiara la Viena si in activitati caritabile in domeniul sanatatii in Romania. La Viena a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi. La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în România și ocupă, în prezent, funcția de director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 așa numita Rețea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Rețelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din România și din afară, inițiativa reușind să stimuleze schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale.

In 2013, Voiculescu a fost ales vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coalitie europeana care lupta pentru drepturile pacientilor diagnosticati cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacientilor ai European Society of Medical Oncology.

In noiembrie 2015 a initiat discutiile cu spitalele din Austria si a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul si tratamentul pacientilor de la Colectiv in spitale din Austria si Germania.

In 2014 a fondat, alaturi de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabara destinata exclusiv copiilor cu afectiuni oncologice din Romania. Tabara este gratuita si functioneaza pe baza de voluntariat si donatii.


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!