Ciolacu vrea sa schimbe legea după scandalul „Nordis”, al cărui patron e soțul Laurei Vicol. „Nu si-a exprimat dorinta de a mai candida”

Ciolacu vrea sa schimbe legea după scandalul „Nordis”, al cărui patron e soțul Laurei Vicol. „Nu si-a exprimat dorinta de a mai candida”

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că trebuie intervenit legislativ pentru ca situația întâlnită în cazul firmei Nordis Management, la care asociat principal este soțul deputatei PSD Laura Vicol, să nu se mai repete.

Marcel Ciolacu despre cazul Nordis Foto: Inquam Photos/Octav Gane

Marcel Ciolacu despre cazul Nordis Foto: Inquam Photos/Octav Gane

Nu am avut nicio discuție (n.r cu Laura Vicol). Cred că trebuie intervenit legislativ ca astfel de lucruri sǎ nu se mai poatǎ întâmpla. Doamna Vicol nu şi-a exprimat dorința sǎ candideze şi niciun preşedinte de organizație nu a propus-o. Am vǎzut şi legislația din alte țǎri, s-a creat un grup de lucru la Parlament, cu domnul Simonis, şi vor veni cu o propunere legistativǎ. Cele sesizate trebuie sǎ nu se mai întample. În Franta nu ai voie sǎ percepi un avans mai mare de 10% pentru locuințele din spații locative care nu s-au construit. Mi se pare normal sǎ modificǎm legislația în acest sens”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Insolvența Nordis Management a provocat un adevărat scandal, în urma căruia L aura Vicol și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților susținând că au avut loc mai multe „jocuri nedrepte”.

Am luat decizia ca urmare a jocurilor nedrepte și de o gravitate fără ptrecedent îndreptate împotriva mea. Până la lămurirea loc, doresc să demisionez”, și-a motivat deputata Laura Vicol demisia.

Recorder.ro a publicat o amplă investigație despre dezvoltatorul imobiliar Nordis, despre care spune că „a descoperit indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite”. S-a mai arătat și cum făceau bani proprietarii companiei, care s-au promovat „folosind simboluri naționale și apăsând pe cele mai sensibile butoane emoționale din societatea românească: Marea Neagră, munții noștri, o țară la standarde occidentale”.

Un complet de judecată de la Tribunalul Bucuresti a admis luni, 7 octombrie, cererea unuia dintre creditorii dezvoltatorului imobiliar Nordis Management și a dispus intrarea în insolvență a societății.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

3 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

4 DOCUMENT Laura Vicol demisionează de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis

5 „Vorbim despre 100.000 de oameni uciși” / Disputa care amenință să distrugă relațiile dintre Ucraina și unul dintre cei mai mari aliați ai săi în lupta …