Ciolacu, un impostor de doi lei?/Amănunte care dau de gândit...

Ciolacu, un impostor de doi lei?/Amănunte care dau de gândit...

Dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu conține mai multe neconcordanțe, arată o investigație Recorder care a analizat mai multe documente semnate de Marcel Ciolacu. Potrivit Recorder , unul dintre documentele esențiale de la dosar ridică suspiciuni de fals.

„Marcel Ciolacu, cel de acum trei decenii, își susține teza eroismului la Revoluție printr-o multitudine de neconcordanțe de timp și de loc. Rolul determinant pe care și-l atribuie în declarații nu e confirmat nici de alți participanți, nici de fotografii, nici de documente relevante. Una dintre semnăturile care l-au făcut revoluționar cu acte în regulă e suspectă de fals”, se arată în investigația Recorder.

Potrivit jurnaliștilor, premierul oferă informații contradictorii cu privire la locul său de muncă din 1989, de unde susține că și-a început acțiunile îndreptate împotriva puterii comuniste: în dosarul său de revoluționar sugerează că lucra la o întreprindere din Buzău, pe când în CV-ul de prim-ministru în dreptul anilor 1988-1990 apare Întreprinderea Electronica din București.

Deși spune public că nu a avut și nu vânează beneficii de pe urma participării la Revoluție, documente cadastrale de arhivă arată că a fost proprietarul unui teren primit de pe urma certificatului de revoluționar și vândut apoi, în 2007. În plus, în viitorul apropiat ar putea beneficia de indemnizații retroactive de peste 40.000 de euro.

Recorder i-a transmis premierului Marcel Ciolacu mai multe întrebări pe subiect, dar acesta nu a oferit niciun răspuns.

Întrebările rămase astfel fără răspuns:

1. Din datele publice, în decembrie 1989 erați angajat ca electronist la Electronica Industrială. Unde vă desfășurați, exact, activitatea – la București sau la Buzău? În ce secție, mai concret?

2. Scrieți, într-o declarație olografă din 1992, că, în zilele de 22-25 decembrie 1989, ați fost implicat în confruntări cu Miliția, că ați avut inițiativa tipăririi unei ediții speciale a ziarului local, că ați verificat personal sediul Securității și că ați fost ținut închis din ordinul armatei. Există vreo fotografie, dintre cele făcute în zilele Revoluției în Palatul Comunal din Buzău, sau vreun document care să vă confirme acțiunile?

3. Ce acțiuni din cele care s-au petrecut în Buzău între 14 și 22 decembrie 1989 considerați că justifică acordarea titlului de Localitate cu Rol Determinant la Revoluție?

4. Ați susținut public că nu urmăriți beneficii materiale de pe urma certificatului de Luptător cu Rol Determinant la Revoluție pe care l-ați solicitat. Cum anume intenționați să renunțați la drepturile bănești asociate acestui certificat?

5. În dosarul dvs de la Secretariatul pentru Revoluționari există și o declarație (din 14.07.1992) dată în numele dvs, dar fără a avea scrisul dumneavoastră. Vă explicați cum ar fi putut ajunge într-un dosar cu documente oficiale un înscris care se pretinde a fi al dumneavoastră, deși nu e?

DOSARUL DE REVOLUȚIONAR AL LUI MARCEL CIOLACU


E


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…