Ciolacu și-a depus candidatura la Prezidențiale: Crezul meu politic este că un plan pentru România implică împărțirea puterii

Ciolacu și-a depus candidatura la Prezidențiale: Crezul meu politic este că un plan pentru România implică împărțirea puterii

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a depus sâmbătă candidatura la alegerile prezidențiale, declarând că un plan bun pentru România implică „împărțirea puterii”.

Marcel Ciolacu cu steagul României în spatele său

Marcel Ciolacu și-a depus candidatura. Foto Inquam Photos

„Am decis să-mi depun astăzi candidatura, după o perioada pe care românii nu și-au dorit-o în mod deosebit. În ultimii 20 de ani am avut 17 guverne. Acesta a fost modul de abordare al foștilor președinți. Știți și dvs că cinci milioane de români au ales să părăsească țara.

Vin și cu un plan pentru România și cu un crez politic și cu un angajament moral: Cred că un plan pentru România poate fi realizat doar împărțind puterea. Planul presupune venituri și putere de cumpărare mai mari pentru romani, reindustrializare, finalizarea autostrăzilor, demnitatea romanilor din diaspora", a declarat Marcel Ciolacu.

Legat de atribuțiile pe care le are un președinte al României, Marcel Ciolacu a spus că, în primul rând, ar trebui să dea explicații, să justifice de ce face anumite deplasări, care e scopul, care sunt cheltuielile și de ce sunt acestea necesare, care sunt realizările etc.

„Nu ultimul rând, eu cred că președintele României trebuie să dea explicații. Să dea explicații asupra programului său, să explice de ce face anumite deplasări, ce își propune în aceste deplasări, când se întoarce din aceste deplasări.

Să dea explicații legat de ce a realizat, ce a câștigat pentru România și, nu în ultimul rând, trebuie să spună transparent care au fost cheltuielile deplasării și care a fost câștigul acelei deplasări. Eu mulțumesc colegilor mei, întregii echipe și sunt ferm convins că vom avea un președinte echilibrat și normal, care va ști, în primul și în primul, rând ce nu trebuie făcut", a spus liderul PSD la depunerea candidaturii sale prezidențiale.

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale.

Termenul pentru înregistrarea candidaturilor la alegerile prezidenţiale expiră sâmbătă, la ora 24.00, Biroul Electoral Central urmând să se pronunţe cu privire la admiterea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora. Până în prezent, zece candidaţi s-au înscris în cursa pentru Cotroceni, o candidatură, cea a fostului lider al minerilor Miron Cozma, fiind respinsă. Sâmbătă este aşteptat să-şi depună candidatura şi preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Tot sâmbătă, Curtea Constituţională se reuneşte la ora 17.00, pentru a se pronunţa cu privire la contestaţiile vizându-i pe Mircea Geoană, Nicolae Ciucă şi Diana Şoşoacă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…

5 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie