Ciolacu: România va respinge demagogia şi populismul. Poate deveni în următorii 4-5 ani una din marile forțe economice

Ciolacu: România va respinge demagogia şi populismul. Poate deveni în următorii 4-5 ani una din marile forțe economice

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat la AmCham CEO Business Forum că finalul acestui calendar electoral, care asigură stabilitatea țării, va veni cu respingerea demagogiei și populismului, susținînd în fața companiilor americane că România poate deveni una din marile forțe economice ale continentului.

Premierul a subliniat potențialul economic al României FOTO Inquam Photos

Premierul a subliniat potențialul economic al României FOTO Inquam Photos

„Simplificarea calendarului electoral prin comasarea alegerilor şi devansarea scrutinului prezidenţial dă României şansa de a-şi proteja viitorul economic şi a-şi continua marile proiecte de investiţii. Astfel, în loc de adversitatea electorală, am ales stabilitatea socială! Iar garanţia pe care o ofer ca premier şi lider de partid este că, la finalul acestui calendar electoral, România va respinge demagogia şi populismul! România va avea şi dincolo de 2024 o guvernare solidă, pe aceleaşi coordonate democratice! O guvernare în care investitorii străini îşi pot derula proiecte într-un climat de concurenţă reală, luptă contra evaziunii şi mai puţină birocraţie administrativă”, a susținut premierul în cadrul evenimentului AmCham CEO Business Forum.

Șeful guvernului român a mai afirmat că, „dacă îşi păstrează stabilitatea politică şi economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forţe economice ale continentului”, afirmând că statul român poate depăși „Polonia la indicatorii privind convergența economică”.

„În patru ani, România poate să aibă un Produs Intern Brut (PIB) de circa 500 de miliarde de euro, de la 300 de miliarde de euro în 2023. România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 de euro pe lună”, a mai susținut premierul.

„Îmi doresc înainte de orice să fim eficienți”, a mai subliniat premierul, propunând un „mecanism de urmărire a progresului pe baza unor indicatori de rezultat”.

Șeful Guvernului a făcut referire și la necesitatea ajutorului oferit R. Moldova și Ucrainei, dar și la problemele interne, precum „eterna abordare superficială în zona vamală a României”.

„Pentru prima oară de când sunt eu în politică, și sunt din 1990, este pentru prima oară când ministrul Finanțelor a avut mână liberă totală în ceea ce privește numirile la ANAF, la vamă, împreună cu celelalte autorități din România, să își culeagă informațiile necesare astfel încât să tragem, după 30 de ani de la Revoluție, o linie foarte clară ce înseamnă funcții politice și ce înseamnă funcții administrative și unde statul trebuie sa aibă o pârghie ca să se poată implica direct”, a mai spus premierul.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!

5 VIDEO Imagini de la atacul Ucrainei în Rusia...