Ciolacu nu crede că Iohannis ar fi interesat de funcţia de premier. Cum a comentat afirmațiile lui Ciucă

Ciolacu nu crede că Iohannis ar fi interesat de funcţia de premier. Cum a comentat afirmațiile lui Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu nu crede că preşedintele Klaus Iohannis ar fi interesat să ocupe funcţia de prim-ministru, după alegerile parlamentare.

Marcel Ciolacu. FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu. FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Declarația a fost făcută la Oradea , a sediul Instituţiei Prefectului, când Ciolacu a fost întrebat dacă l-ar nominaliza pe Iohannis pentru funcţia de premier, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale.

„Nu cred că e interesat domnul preşedinte de o asemenea funcţie”, a răspuns premierul în cadrul unei declaraţii de presă.

Ciolacu, despre Ciucă: „Nu o să câştige”

Șeful Guvernului a fost întrebat și ce părere are despre faptul că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier,

„E şi normal, pentru că dânsul nu o să câştige”, a răspuns Ciolacu.

Ciolacu: „Se va face o coaliţie de guvernare”

Premierul a mai spus că românii, prin votul lor, sunt cei care hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru. El şi-a exprimat convingerea că după alegerile parlamentare se va forma o coaliţie de guvernare, deoarece niciun partid nu va întruni 50% din voturi.

„Eu consider că următorii, cel puţin patru ani, pentru România, vor fi cei mai importanţi ani şi va fi cea mai mare creştere în dezvoltare şi economie. Şi cu adevărat sunt ferm convins de această dată că niciun partid nu va avea 50%. Se va face o coaliţie de guvernare. Cum va fi această coaliţie e în funcţie de votul românilor, în funcţie de cât ia fiecare partid în parte. Şi am zis foarte clar că, dacă românii vor decide să fiu preşedintele României, eu cred că este corect ca de la celălalt partid politic care va constitui coaliţia împreună cu PSD să dea prim-ministrul", a explicat liderul social-democraţilor.

De ce nu l-ar pune Nicolae Ciucă premier pe Ciolacu

Miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine impozitarea progresivă, iar România nu este pregătită. El a mai spus că PNL are cinci nume de posibili premieri din interiorul partidului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Foarte interesante amănunte...

3 Operațiunea secretă care va schimba lumea

4 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

5 Miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele: „Era un monstru, un prădător sexual, fără nicio busolă morală”