Ciolacu, întâlnire cu șeful NASA. Ce au discutat premierul României și Bill Nelson

Ciolacu, întâlnire cu șeful NASA. Ce au discutat premierul României și Bill Nelson

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în cadrul unui întâlniri cu administratorul NASA că România susține cooperarea în domeniul securității spațiului extra-atmosferic.

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu administratorul NASA, Bill Nelson

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu administratorul NASA, Bill Nelson

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu administratorul NASA, Bill Nelson, în care au discutat despre Parteneriatul Strategic între România și Statele Unite ale Americii, dar și colaborarea de lungă durată cu SUA pe aspecte care țin de spațiul extra-atmosferic.

România pledează pentru utilizarea pașnică a spațiului extra-atmosferic și dezvoltarea unor norme de comportament responsabil la nivelul spațiului”, a subliniat șeful Executivului român, amintind că țara noastră a semnat, la 1 martie 2022, Acordurile Artemis - principii de cooperare pentru explorarea civilă și utilizarea pașnică a Lunii, a planetei Marte, a cometelor și asteroizilor în contextul programului de explorare spațială Artemis condus de NASA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

2 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu

3 Bulgaria, mereu surprinzătoare...

4 Surpriză de proporții în Ungaria? / Americanii modernizează infrastructura în Kecskemet, unde ar putea ajunge avioane cu capacități nucleare

5 Cum a descris viitorul Paul Dienach, bărbatul care ar fi călătorit în anul 3906 în locul lui Andrew Northman