Ciolacu: Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%. Nu vom ezita să luăm decizii care să protejeze nivelul de trai

Ciolacu: Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%. Nu vom ezita să luăm decizii care să protejeze nivelul de trai

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că inflaţia a scăzut în luna mai la aproape 5%, înregistrând, de la vârful din noiembrie 2022 „cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană”. El a punctat că Guvernul va continua să ia decizii care să protejeze nivelul de trai al populaţiei.

Marcel Ciolacu: Măsurile luate de PSD, cele mai eficiente soluții  FOTO Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu: Măsurile luate de PSD, cele mai eficiente soluții FOTO Inquam Photos / George Călin

Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%, adică atât cât prognoza BNR că va ajunge abia la finalul acestui an”, a scris premierul Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a precizat că România a reușit să înregistreze cea mai accentuată scădere a inflației din întreaga Uniune Europeană și că Guvernul va continua să ia decizii care să protejeze nivelul de trai al populației.

Măsurile luate de PSD la guvernare, de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimente de bază, au fost cele mai eficiente soluții în sprijinul românilor. Am reușit să reducem inflația de la vârful de aproape 17% din noiembrie 2022 cu aproape 12 puncte procentuale - cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană! Nu vom ezita să luăm în continuare decizii care să protejeze nivelul de trai al populației. Vrem să menținem puterea de cumpărare a românilor și să susținem avansul produselor românești pe piață: acesta cred că este singurul “tandem” care contează atât în acest an, cât și în viitor”, a afirmat premierul.

Inflația a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 1,24%, cele nealimentare cu 6,38%, iar serviciile cu 9,29%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

După cum a relatat „Adevărul ”, în timp ce prețul făinii a scăzut de la an la an cu 30%, iar cel al uleiului cu 20%, prețurile medicamentelor, detergenților, biletelor de avion și cosmeticelor au explodat, înregistrând majorări de peste 20%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii