Ciolacu, după ce S&P reconfirmă ratingul suveran al României: „Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României!”

Ciolacu, după ce S&P reconfirmă ratingul suveran al României: „Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României!”

Premierul Marcel Ciolacu spune despre ratingurile agențiilor Fitch și Standard and Poor`s că sunt o urmare a stabilității macroeconomice și modelul economic bazat pe investiții.

Marcel Ciolacu jpg

„Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României! După ce agenția de rating Fitch a confirmat ratingul suveran și perspectiva stabilă pentru România în luna august, iată că astăzi Standard and Poor`s face același lucru.

Este o dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare pe care le are România în următorii ani.”, a afirmat premierul pe pagina personală.

El consideră că ratingul se datorează scăderii inflației, de la 10,3% în iunie 2023 la 4,6% în prezent și creșterea numărului salariaților

„Acesta este rezultatul trecerii la un model economic bazat pe investiții masive, producție și creare de locuri de muncă aici, în România. Doar astfel am putut reduce inflația de la 10,3% în iunie 2023 la 4,6% în prezent și am putut crește numărul salariaților la 5,16 milioane persoane – nivel record postdecembrist.”, mai afirmă prim-ministrul.

Nu în ultimul rând, aduce în discuție digitalizarea ANAF, reducerea evaziunii fiscale și continuarea investițiilor, considerând-o calea sigură pentru România.

„Mai avem mult de lucru. Consolidarea bugetară în următorii 7 ani trebuie realizată prin raționalizarea cheltuielilor și creșterea colectării veniturilor, prin digitalizarea ANAF și reducerea evaziunii fiscale. Și continuarea investițiilor. NU prin creșteri de taxe și politici de austeritate, așa cum am trăit cu toții în 2009-2011!

Analiza Standard and Poor`s confirmă că aceasta este #caleasigură pentru România: producție, investiții, locuri de muncă, putere de cumpărare și stabilitate macroeconomică.”, încheie Ciolacu

Agenția de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale şi perspectiva stabilă ale României la BBB-/A3.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Spectatori tratați pentru greață severă la Opera din Stuttgart, după o piesă cu sex nesimulat și piercing live, criticată de Biserică

2 Voi ați citit ce scrie ziarul local Vremea Nouă despre „cazul Tătaru”?

3 Odrasla lui Dragnea, și divorțat, și cu banii luați. Și-a dat fosta soție în judecată pentru „partaj bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”

4 Așa o fi?

5 VIDEO Loredana, noi imagini ale scufundării în abis...