Ciolacu confirmă creșterea pragului de la care se impozitează pensiile la 3.000 de lei / Premierul precizează că s-a consultat și cu Olguța Vasilescu

Ciolacu confirmă creșterea pragului de la care se impozitează pensiile la 3.000 de lei / Premierul precizează că s-a consultat și cu Olguța Vasilescu

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat, marți, într-o conferință de presă la Craiova, creșterea pragului de la care se impozitează pensiile la 3.000 de lei. Marcel Ciolacu a precizat că s-a consultat cu miniștrii Finanțelor și Muncii, dar și cu primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, scrie G4Media.

„Nu vă ascund că mă sfătuiesc în continuare cu doamna primar”, a spus Ciolacu, în conferința de presă alături de Lia Olguța Vasilescu.

Premierul a menționat că, în urma recalculării, pentru 800.000 de pensionari a fost depășit pragul de 2.000 de lei de la care se impozitează în prezent pensiile.

„Ori dădeam o derogare pentru cei 800.000, dar creșterea nu era uniformă. (…) Atunci mi se pare corectă această abordare. Oricum vedem dinamica și a prețurilor și a costurilor și datoria mea este de a ține aceeași creștere a nivelului de trai”, a mai spus CIolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că creșterea pragului de la care se impozitează pensiile se va face prin ordonanță de urgență.

 

„Nu e un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane de lei”, a menționat el.

Liderul PSD a precizat că recalcularea pensiilor înseamnă o reformă, pentru că creșterea pensiilor se face odată cu indexul de inflație la începutul anului.

„Recalcularea a avut alt fond: erau oameni cu foarte mulți ani de muncă și cu pensii foarte mici. S-au schimbat un pic parametrii, încercând să închidem de fapt o nedreptate după o succesiune de legi. Asta înseamnă reformă, ne-am asumat împreună cu membrii cabinetului această reformă”, a susținut Ciolacu.

Premierul a declarat că efortul bugetar suplimentar cu recalcularea pensiilor este de 8,3 miliarde lei pe cele 4 luni din acest an.

Context. Ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, că nicio pensie mai mică de 3000 de lei nu va mai fi impozitată.

”Am decis ca începând cu 1 octombrie, de ziua persoanelor vârstnice, nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”, a declarat ministra Muncii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

2 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

3 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză