Cineworld, proprietarul Cinema City, trebuie să plătească 957 milioane de dolari pentru renunţarea la preluarea Cineplex
Acţiunile operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group, prezent şi pe piaţa din România, s-au prăbuşit miercuri cu 40%, după ce un tribunal canadian a decis că Cineworld trebuie să plătească 957 milioane de dolari rivalului Cineplex sub formă de despăgubiri pentru abandonarea unui acord de preluare, transmite Reuters.
În luna decembrie 2019, Cineworld Group a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului canadian Cineplex pentru 1,6 miliarde de dolari, în încercarea de a deveni cel mai mare lanţ de cinematografe din America de Nord. Şase luni mai târziu, Cineworld a abandonat preluarea Cineplex, după ce pandemia de Covid-19 a forţat închiderea cinematografelor, iar Cineplex a dat în judecată compania britanică pentru încălcarea contractului.
"Cineworld nu este de acord cu această decizie şi va face recurs. Cineworld nu se aşteaptă să plătească despăgubirile atât timp cât recursul se judecă", a informat Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial, într-un comunicat de presă.
Miercuri dimineaţa, titlurile Cineworld, companie care generează cea mai mare parte a veniturilor de pe urma lanţului de cinematografe regal din SUA, au scăzut cu până la 40% la Bursa de la Londra până la cel mai scăzut nivel din ultimul an.
Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara. AGERPRES