Cine sunt membrii tribului izolat din Amazon care au luat recent primul contact cu lumea exterioară?

Cine sunt membrii tribului izolat din Amazon care au luat recent primul contact cu lumea exterioară?

Conform Departamentului pentru Afaceri indiene din Brazilia (Funai), există în jungla amazoniană nu mai puţin de 77 de triburi ai căror membri nu luat niciodată contactul cu oamenii civilizaţi. Cei şapte băştinaşi care apar în înregistrările video locuiesc de-a lungul frontierei peruviene cu Brazilia, o regiune în care se estimează că există nu mai puţin de patru triburi de indigeni cu un total de circa 600 de membri.

Triburile amazoniene se deplasează frecvent pentru a se aproviziona cu hrană. Deseori, membrii unui trib pleacă frecvent la distanţe mari pentru a căuta ouă de broască ţestoasă, în special de-a lungul râului Envira. Cu toate acestea, contactul dintre băştinaşi şi oamenii civilizaţi se pare că s-a produs din cauza atacurilor iniţiate de traficanţii de droguri din zonă, notează „ The Telegraph ”.

Deşi sunt numiţi generic „indieni izolaţi”, nu există informaţii cu privire la numele pe care aceşti oameni şi-l atribuie propriului trib. Cel mai probabil însă, băştinaşii sunt descendenţi ai unor grupuri de indieni care au reuşit să scape de sclavie, undeva la sfârşitul secolului 19, în timpul dezvoltării extracţiei şi comercializării cauciulului.

Triburile amazoniene locuiesc deseori în case comune şi se hrănesc cu animalele vânate, precum şi cu peşte, fructe sau nuci. Ceea ce se cunoaşte foarte bine despre aceşti indigeni este faptul că vor să rămână izolaţi. Nu de puţine ori aceştia au fost surprinşi câmd trăgeau cu săgeţi în direcţia unor avione sau elicoptere care survolau zona.

Cu toate acestea, dorinţa lor de a rămâne complet izolaţi devine din ce în ce mai greu de respectat, în special din cauza activităţilor ilegale desfăşurate de traficanţii de droguri sau de cei care defrişează pădurile amazoniene. Mai mult decât atât, sistemul imunitar al băştinaşilor nu este atât de dezvoltat pentru bolile comune, precum răceala sau pojarul, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalţi oameni. Şi din acest motiv, indigenii din acest colţ al lumii pot fi extrem de vulnerabili.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”